Bommel en Tom Poes - De Toonder Animatiesfilms - met prent en DVD - Hardcover - Eerste druk - (2012)

Omschrijving
Bommel en Tom Poes - De Toonder Animatiesfilms - met prent en DVD - Hardcover - Eerste druk - (2012)
Toonder Studio's - Nieuwstaat - 1 Album - Sylvester

Bijna iedereen kent Marten Toonder als schrijver en striptekenaar. Zijn rol als filmmaker is tot op heden nauwelijks belicht. En dat is opmerkelijk want Toonder had jarenlang de ambitie om animatiefilms te maken. Het geld dat hij verdiende met de stripverhalen werd jarenlang door hem geïnvesteerd in tekenfilmprojecten. Zo kwamen zijn meest bekende producties De Gouden Vis (1952) en Moonglow (1954) tot stand. Maar deze twee titels zijn slechts het topje van de ijsberg. De Toonder Studio's behoorden jarenlang tot Nederlands grootste filmproductiebedrijven. En naast dergelijke vrije films werden ook nog eens honderden reclamefilmpjes gemaakt.

In De Toonder animatiefilms beschrijft Jan-Willem de Vries de geschiedenis van deze omvangrijke animatiefilmproductie. Vanaf Toonders eerste tekenfilmexperimenten tijdens de Tweede Wereldoorlog tot aan de laatste producties die in zijn studio's werden gemaakt.
Naast een handjevol bekende filmtitels verhaalt dit boek ook talloze producties, die bij het grote publiek volstrekt onbekend zijn. Het boek bevat meer dan 500 afbeeldingen, waaronder productiefoto's, potloodschetsen en storyboards.

Dit boek bevat tevens een dvd met daarop onder andere: Tom Puss und das geheimnis der Grotte I en II, Tom Puss and the Haunted Castle, The Magic Music, Dreamland, The Legend of Loch Ness en meer.

Ook zit er een prent bij die enkel via de uitgever te verkrijgen was.

Boek zit nog in de seal (ander exemplaar gebruikt voor deze foto's)

Kavelgegevens
Object
Album
Aantal items
1
Taal
Nederlands
Serie
Bommel en Tom Poes
Titel
De Toonder Animatiesfilms - met prent en DVD
Jaar: oudste object
2012
Staat
Nieuwstaat
Druk
Eerste druk
Binding/band
Hardcover
Extra's
Originele verpakking
Uitgever
Sylvester
Tekenaar
Toonder Studio's
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen