Disney/Hoffman - Tin Box - Mickey Mouse (1930)

Omschrijving
Disney/Hoffman - Tin Box - Mickey Mouse (1930)
Disney Hoffman - Slecht - 1 an

Deze blikken doos met relatief grote afmetingen werd vervaardigd door Hoffmann in Thun uit Zwitserland in de jaren 1930 en toont de meest beroemde muisliefhebbers aller tijden - Minnie en Mickey Mouse. Op het deksel zien we de prachtige muisvrouw, haar verloofde, zijn neef en Pluto die samen op een weide staan. Aan de zijkant van het blikje heeft het woest gesticulerende muizenpaar een discussie waar echte fans van de films gemakkelijk herkennen. Voor- en achterkant van de doos laten Minnie en Mickey hand in hand lopen vanaf een leeuw. De blikken doos is gelithografeerd in rood en geel en is bijzonder omdat het in Zwitserland is vervaardigd, niet in de Verenigde Staten, waar dit motief op dit moment veel populairder en wijdverspreider was.


De doos van Mickey Mouse verkeert in niet zo goede staat maar gezien de oudheid van het blik een collectorsitem en toch nog zéér mooi. Het omgekeerde kenmerkt de fabrikant en het referentienummer 'Gebr. Hoffmann, Thun 'en een opschrift met de naam van de Zwitserse licentiehouder van Walt Disney' Par aut. de Walt Disney Mickey Mouse S.A. Concessionaire: Disch, Othmarsingen. "De afmetingen van de blikken doos zijn 24 x 20 x 18 cm (lengte x breedte x hoogte).

Kavelgegevens
Object
an
Aantal items
1
Serie
Disney/Hoffman
Titel
Tin Box - Mickey Mouse
Jaar meest recente item
1930
Staat
Slecht
Tekenaar
Disney Hoffman
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen