Mercedes-Benz - 190 SL - 1961

Omschrijving
Mercedes-Benz - 190 SL - 1961
Bevindt zich in: België - met Belgisch kenteken - 8900 km - 2 - Zeer goede staat: minimale tekenen van slijtage

Het aangeboden model dateert uit 1961 en is ongeveer 15 jaar geleden naar zijn oorspronkelijke staat gerestaureerd na een volledige restauratie van zowel de carrosserie als het interieur. De huidige eigenaar kocht het in maart 2010 en heeft er zo'n 8.000 kilometer mee gereden. De kilometerstand staat op 8894 km, maar de werkelijke kilometerstand is niet gecertificeerd. Het voertuig valt niet onder een garantie.

Buitenkant:
Er is wat werk aan de lak verricht, maar de metallic grijze kleur is identiek aan de originele kleur. Wat zichtbare slijtage, vooral aan de randen van de motorkap (zie foto's). Een strip is licht bekrast (zie foto's) en de cabriokap heeft ook lichte slijtage na al die jaren.
De Maxxis MA 1 185/80 R 13 banden hebben witte flanken, gemonteerd met originele 13-inch stalen velgen. Het reservewiel heeft een andere band.

Interieur:
De indeling van de passagiersruimte heeft een transversale derde stoel aan de achterkant. De rode leren bekleding is tijdens de restauratie volledig gerenoveerd in overeenstemming met de oorspronkelijke kwaliteit. Het dashboard heeft dezelfde kleur als de carrosserie en alle instrumenten zijn in werkende staat. Aangevuld met de originele Becker Europa autoradio, een intrekbare antenne op het rechter voorspatbord en een Kienzle-klok in het handschoenenkastje.

Mechanica:
Hoewel het nummer niet meer leesbaar is, denkt de verkoper dat de motor de originele motor is. Met een gesynchroniseerde handgeschakelde versnellingsbak met 4 versnellingen, de 4 in-line met 1897cc zijn in de lengte gemonteerd en uitgerust met Weber carburateurs, deze hebben de originele Solex carburateurs vervangen. Het voertuig is jaarlijks onderhouden de afgelopen 15 jaar, maar er is hierover geen folder beschikbaar. De motor en transmissie zijn niet gerepareerd. Voor het laatst onderhouden in februari 2020, toen werden de bougies, de platina-vergulde schroeven, olie en oliefilter vervangen.

Dit voertuig kan worden bezichtigd in Obaix, België.

Gewonnen prijzen: Retro Folies Spa 2004 - Concours d'Elegance; Réunion nationale FBVA / BFOV 2005 - Concours d'élégance; Festival de Tintin 2005; Retro Folies Spa 2006 - Concours d'élégance; Rallye de Bruxelles 2006.

Kavelgegevens
Merk
Mercedes-Benz
Model Type
190 SL
Jaar
1961
Bevindt zich in
België
Body stijl
Cabriolet
Kilometerstand
8900 km
Registratiepapieren
met Belgisch kenteken
Staat
2 - Zeer goede staat: minimale tekenen van slijtage
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Paardenkracht
77
Cilinderinhoud
1905
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen