Scandinavische Hanglamp

Omschrijving
Scandinavische Hanglamp
Denemarken - 1970-1979 - Aluminium

In een goedwerkende staat, en in een goede vintage conditie, een wit aluminium / metalen hanglamp van de Deense fabrikant Fog & Mørup, of misschien een andere Scandinavische fabrikant. Deze aluminium metalen hanglamp geeft heel mooi sfeerlicht door de oranje gloed aan de binnenkant.

De metalen staaf in het midden is schuifbaar en hiermee kan lichtval aangepast worden.

Afmetingen: Totale hoogte 95 cm (incl. snoer lengte en kunststof plafondkap).
Kap diameter 40 cm x Kap hoogte 31 cm (incl. schuifbare metalen staaf).
Lichtbron: E27 gloeilamp zit niet bij deze kavel en is alleen gebruikt voor de styling van de foto's.

Achtergrondinformatie:
Fog & Mørup is de pionier van de Deense moderne verlichting al sinds 1904. Zij begonnen zich te specialiseren in verlichting en opende hun eerste verlichtingsfabriek in Nørregade.

Het was in het begin van de jaren 1960 dat Fog & Mørup echt naar voren kwamen als een belangrijke kracht in het lichtdesign, door in 1957 de visie van Jo Hammerborg als head of design te volgen, heeft het merk aangetoond dat dit de meest creatieve en commercieel succesvolle periode was in haar geschiedenis.

Hun ontwerpen werden in de jaren '60 en '70 de karakteristieke stijl van Fog & Mørup, en werden de pionier van de Deense moderne verlichting.

Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik. Enige lichte krasjes, stoffig, vlekjes, corrosie / oxidatie vorming en zeer minuscule lakbeschadigingen en deukjes op de buitenrand.

Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage kavels.

Kavelgegevens
Object
Scandinavische Hanglamp
Materiaal
Aluminium
Geschatte periode
1970-1979
Land van herkomst
Denemarken
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Afmetingen
31×40×0 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen