Toyota - Corona RT40 - 1965

Omschrijving
Toyota - Corona RT40 - 1965
Bevindt zich in: Verenigd Koninkrijk - met Brits kenteken - 47000 km - 3 - Goede staat: zichtbare tekenen van slijtage en algemene veroudering

Toyota Corona (Toyopet) Deluxe RT40 uit 1965, rechts gestuurd.

Metallic grijs, met groen interieur. De bestverkochte auto van Japan en één van Toyota‘s eerste exportwagens. Eerste eigenaar 1965 tot 1982, tweede eigenaar van 1982 tot 2013 en derde eigenaar 2013 tot 2016. De verkoper is de vierde eigenaar sinds 2016.

De eerste eigenaar was een Toyota dealer, vandaar de lage tellerstand. Lakwerk helemaal goed behalve op een paar vleugelhoeken, alle paneelopeningen goed, geen significante roest, zeer schoon van onder, zie foto's. De uitlaatdemper achter zal vervangen moeten worden vanwege een klein gat aan de achterzijde van de behuizing. Alle chroom in zeer goede staat.

Het lakwerk is niet aangepakt en is grotendeels origineel. Interieur helemaal mooi, zitplaatsen zonder scheuren of doorzakking, dashboard perfect, alle instrumenten en de radio werken. De antenne gaat nog altijd omhoog wanneer de radio wordt ingeschakeld... er zit nog steeds plastic bedekking op 3 deuren en om de deuren! Tapijten allemaal perfect met onderlaag.

Er zit een kleine scheur in de dakbekleding achter wat opnieuw gespannen zou kunnen worden. In de kofferbak bevinden zich alle originele tapijten en een wielhoes. Nooit eerder een Corona gezien waarbij dit nog intact is. Reservewiel en krik origineel. Kwam in mijn bezit met de originele banden van 1965 met vervangen binnenbanden.

De motor is een 2R 1490cc die perfect loopt, een aantal leidingen en aansluitingen enz. zijn vervangen. Alle niveaus zijn goed. Versnellingsbak helemaal goed met schakel vanaf het stuurkolom. Alle moeren, zowel in de motorruimte als aan de onderkant van de auto, hebben nog de originele geverfde gele kleur om de juiste instelling te tonen.

De auto heeft geen geldige periodieke voertuigkeuring en is vrijgesteld vanwege leeftijd. Zoals te zien is op de foto‘s is de auto in al zijn 55 jaren onderhouden en gestald. Inclusief de Japanse eigenaarshistorie om eigenaren en tellerstand aan te tonen, een originele Corona brochure, een origineel handboek, originele onderhoudsboekjes wat betreft mechanica en carrosserie van de auto.

De sleutels zijn ook origineel. Er zijn niet veel meer over in deze staat in Japan en de prijzen voor hun klassiekers stijgen snel. Een dergelijk exemplaar is in Japan niet te krijgen voor deze prijs.

Gelegen nabij Bishops Stortford Hertfordshire, ongeveer 1 uur en 45 minuten van Dover; 1 uur en 35 minuten vanaf de Eurotunnel. Transportprijs op aanvraag.

Kavelgegevens
Merk
Toyota
Model Type
Corona RT40
Jaar
1965
Bevindt zich in
Verenigd Koninkrijk
Body stijl
Sedan
Afgelezen kilometerstand
47000 km
Registratiepapieren
met Brits kenteken
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Paardenkracht
75
Staat (Algemeen)
3 - Goede staat: zichtbare tekenen van slijtage en algemene veroudering
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen