Philippe Starck - Flos - Hanglamp - Romeo Moon Suspension Soft 1

Omschrijving
Philippe Starck - Flos - Hanglamp - Romeo Moon Suspension Soft 1
Italië - 1990-1999 - Glas, Plastic, Staal (roestvrij)

In een goedwerkende staat, een uniek ontwerp van de Franse ontwerper Philippe Starck bekend van zijn interieurs en gebruiksvoorwerpen, een glazen hanglamp van de Italiaanse fabrikant FLOS, model Romeo Moon Soft 1, een ontwerp uit 1996.

Een hanglamp voor diffuus licht, met zuur geëtste geperste borosilicaat matglas interne diffusor. Geperst helder glazen kap. Spuitgegoten transparante polycarbonaat diffusor boven. Transparant, gestempeld polycarbonaat stofbescherm ring. Witte, spuitgegoten ABS-rozet, verzinkt geperst stalen plafond-armatuur en stalen ophangkabel.

NOOT: Bekijk goed de doorsnede tekening van deze lamp uit welke onderdelen hij bestaat om deze lamp zelf in elkaar te zetten.

Afmetingen: Diameter kap 34 cm x hoogte kap 21 cm.
Elektra snoer lengte circa 80 cm (korter dan officiële lengte). De drie staalkabels kunnen ingekort worden.
Lichtbron: E27 gloeilamp wordt niet meegeleverd bij deze kavel.
Gewicht: Ca. 4,5 kg.

Achtergrondinformatie:
Philippe Starck (1949) studeerde aan de Ecole Nissim de Camondo in Parijs. In 1965 won hij de meubelwedstrijd "La Vilette" en richtte hij een opblaasbaar bedrijf op in 1968. In 1971/72 werd hij artistiek leider in de Pierre Cardin studio. Vanaf 1976 ontwierp hij het interieur voor twee nachtclubs en in 1980 richtte hij uiteindelijk het bedrijf "Starck Products" op.

Philippe Starck kreeg een boost in zijn carrière toen hij in 1982 de privékamers van de toenmalige president François Mitterrand ontwierp in het Élysée-paleis. Zijn opkomst zette zich voort en hij werd de veelgeprezen sterontwerper van de jaren 80, vooral in de Verenigde Staten en Japan. Het interieurontwerp van Café Costes in Parijs (1984, gesloten in 1994) werd wereldberoemd.


Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik, zoals enkele gebruikssporen. Na aankoop kan hierover niet worden gereclameerd. Binnenkant van kunststof plafondkap zijn in het het midden en op de buitenrand inkepingen gemaakt, zie de foto's. Glazen kap heeft geen chips of fleabites.

Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage kavels.

Kavelgegevens
Object
Hanglamp
Materiaal
Glas, Plastic, Staal (roestvrij)
Ontwerper / Kunstenaar
Philippe Starck
Fabrikant / Merk
Flos
Model / Naam
Romeo Moon Suspension Soft 1
Stijl
Modern
Geschatte periode
1990-1999
Land van herkomst
Italië
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Afmetingen
21×34×0 cm
Gewicht
4,5 kg
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen