Dorothy Hafner - Rosenthal - Bord (8) - Porselein

Omschrijving
Dorothy Hafner - Rosenthal - Bord (8) - Porselein
Duitsland - 1980-1989

In een goede staat, een bijzonder en kostbaar luxe servies van fabrikant Rosenthal Studio-Linie Germany in mintgroene kleur. De uit de jaren '80 'Flash One' serie is een ontwerp van de Amerikaanse designer Dorothy Hafner (1952).

In deze kavel:
1. Twee platte side plates borden - Diameter 16,5 cm. (Eentje heeft een klein chipje, zie ene laatste foto met een rode pijl).
2. Twee platte ontbijt borden - Diameter 19,5 cm.
3. Twee platte diner borden - Diameter 27 cm.
5. Twee diepe borden - Diameter 21,5 cm.

Achtergrondinformatie:
Dorothy Hafner (1952) is een Amerikaanse keramiste en glaskunstenaar. Hafner, geboren in Woodbridge, Connecticut. In 1979 richtte ze de firma Art in Dining in New York City op onder welke vlag ze porseleinen serviezen ontwierp voor bedrijven als Neiman Marcus en Tiffany & Co en vanaf 1982 ook voor Rosenthal.

Haar werk heeft talloze onderscheidingen en prijzen gewonnen. Hafner begon haar carrière als keramiste, maar richtte zich in 1997 uitsluitend op glaswerk. Twee van haar werken bevinden zich in de collectie van het Smithsonian American Art Museum. Bron: Wikipedia.

Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik zoals enige lichte krasjes en vlekjes.

Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage design kavels.

Kavelgegevens
Aantal items
8
Object
Bord
Materiaal
Porselein
Ontwerper / Kunstenaar
Dorothy Hafner
Fabrikant/merk
Rosenthal
Model / Naam
Studio-Linie - ‘Flash One’ serie
Geschatte periode
1980-1989
Land van herkomst
Duitsland
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen