Nederland, Drechterland, Hoorn, Enkhuizen, West-Friesland; Govert Oostwoudt - Nieuwe kaart van het Dykgraafschap van Dregterland - 1775. - 1761-1780

Omschrijving
Nederland, Drechterland, Hoorn, Enkhuizen, West-Friesland; Govert Oostwoudt - Nieuwe kaart van het Dykgraafschap van Dregterland - 1775. - 1761-1780
Zeldzaam zeer groot formaat, op vier bladen, niet gemonteerd, ingekleurd

Kopergravure van het Dijkgraafschap Drechterland op 4 grote bladen, naar een tekening van en in koper gebracht door Govert Oostwoudt (1671-1723).
Volledige titel bovenin de kaart: 'Nieuwe kaart van het Dykgraafschap van Dregterland'.

In een rijk cartouche met de wapenschilden van Noord en Enkhuizen, putti, dieren, voortbrengselen van het land en een gezicht op de Zuiderzee linksonder: 'Aan de Wel Edele Gestrenge Heeren de Heeren Dykgraven Mitsgaders aan de Heeren Heemraaden en Secretaris van Dregterlandt, Word deze kaart Eerbiedig opgedraagen, door de Kinderen van Govert Oostwoudt ... 1723, met de veranderingen van de Dijkagie en de buitenoevers zoals die van tijd tot tijd verlopen zijn, alsmede de dieptens en verder alles zoo als tegenwoordig exact bevonden is in den Jaare 775'.
Rechtsonder een cartouche met afbeeldingen van dieptemeting met een schaalaanduiding.

Links boven: Wapens van Dregterland en van Dykgraaf J. Christian van de Blocquery, J. van Romond, Heemraden P. Gootjes Hovenier, L. Westwoude, P. Bruyn, A. Spruyt, Secretaris J. Pool ; Links onder: allegorisch cartouche met opdracht.

Op vier losse grote bladen, ieder ca. 59x69 cm., op stevig handgeschept papier, niet gemonteerd, oudtijds ingekleurd, versos blanco. In sommige marges met de kleurproeven van de afzetter.

Kavelgegevens
Voorwerp
Kaart
Land (huidige geografische locatie)
Nederland
Geografische aanduiding
Drechterland, Hoorn, Enkhuizen, West-Friesland
Kaartenmaker/uitgever
Govert Oostwoudt
Kaart / Boektitel
Nieuwe kaart van het Dykgraafschap van Dregterland - 1775.
Periode
1761-1780
Conditie
Uitstekend
Techniek
Kopergravure
Aanvullende informatie
Zeldzaam zeer groot formaat, op vier bladen, niet gemonteerd, ingekleurd
Afmetingen van de grootste afbeelding
965×1175 mm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen