Volkswagen - Kever "HERBIE" - 1971

Omschrijving
Volkswagen - Kever "HERBIE" - 1971
Bevindt zich in: Nederland - met Nederlands kenteken - 59261 km - 4 - Redelijke staat: rijdbaar, mogelijk mechanische en cosmetische werkzaamheden vereist

Herbie is de meest bekende Kever ooit gebouwd, door Walt Disney vereeuwigd als film auto. Deze kever uit 1971 is in exacte HERBIE kleurstelling en met de echte Walt Disney Herbie stickers en striping uitgevoerd.

De basis van deze HERBIE is een 1971 spaarkever. Dit was destijds de meest eenvoudige kever die aangeschaft kon worden, en was derhalve niet populair. Het gevolg is dat ze weinig verkocht werden en nu dus zeer zeldzaam zijn.

De kever is netjes, in originele toestand, origineel interieur, hemel en zelfs met originele reserve band. De kever heeft rondom plekjes op de lak. Onderaan de deuren begint wat roest door te komen.

De motor is een originele D-typ motor, 1200cc met 30 PK. De auto start uitstekend en springt bij de eerste slag direct aan! HERBIE schakelt, rijdt en remt zoals het hoort. Het elektrisch systeem is omgebouwd van 6V naar 12V. Een elektrische ruitenspoeier is geinstalleerd en een speciale "start" knop.

Alles werkt naar behoren en de kever is recent voorzien van een nieuwe technische keuring tot september 2022.

Kavelgegevens
Merk
Volkswagen
Model Type
Kever "HERBIE"
Jaar
1971
Bevindt zich in
Nederland
Body stijl
Sedan
Afgelezen kilometerstand
59261 km
Registratiepapieren
met Nederlands kenteken
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Wit
Paardenkracht
30
Staat (Algemeen)
4 - Redelijke staat: rijdbaar, mogelijk mechanische en cosmetische werkzaamheden vereist
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen