Orfèvrerie Otto-Léonard Wiskemann - coffee & tea set - Art Nouveau - Verzilverd

Omschrijving
Orfèvrerie Otto-Léonard Wiskemann - coffee & tea set - Art Nouveau - Verzilverd
België - 1921

Dit prachtige koffie- & thee- tête à tête servies bestaat uit:

Koffiepot
Theepot
Melkkan
Suikerpot
Dienblad met handvaten

Lengte dienblad zonder handvaten: 45cm
Lengte dienblad met handvaten: 57cm
Breedte dienblad: 35,5

Hoogte koffiepot: ca 26cm

Wiskemann is de meest exclusieve Belgische fabrikant van verzilverde objecten. Otto-Leonard Wiskemann was afkomstig van een adelijke Duitse familie van goudsmeden en juweliers. Hij liep aan het begin van zijn Carrière stage bij Christofle. Na deze stage kon hij het procedé van Christofle zelfs nog verbeteren en vestigde hij zich in 1872 in Brussel. Het bedrijf werd later verdergezet door Otto en Albin Wiskemann en daarna door Bruno Wiskemann. De familie Wolfers (bekend van philippe wolfers en de Wolfers Frères) kochten in die periode een meerderheid van het bedrijf. Later werden ook de bedrijven van de familie Delheid aan dit concern toegevoegd. Dit is een stuk Belgische geschiedenis en van kwaliteit uitmuntend: te vergelijken met: Christofle, Robbe & Berking, ercuis, puiforcat, wilkens, ercuis etc.)

Het set is in uitstekende staat gezien de leeftijd, het is nergens ontzilverd. Bovendien is ook de binnenkant nog heel proper waardoor het servies perfect gebruikt kan worden. Op de plateau zijn lichte gebruikssporen (zeer lichte krassen)

Verzekerde en verzorgde verzending in passende (eventueel dubbele) verpakking.
Bpost voor bestemmingen binnen België, DPD voor andere bestemmingen.
Verzendingen buiten het grondgebied Europa zijn door de douanerestricties ivm de corona-uitbraak nog niet mogelijk. Verzendkosten zijn van toepassing voor het vasteland, voor overzeese gebieden en eilanden kan een toeslag vereist zijn. Een toeslag voor douaneformaliteiten wordt doorgerekend indien van toepassing (buiten EU).
Door de grootte van dit kavel kan er geen gecombineerde verzending worden aangeboden.

Kavelgegevens
Object
coffee & tea set
Materiaal
Verzilverd
Fabrikant / Merk
Orfèvrerie Otto-Léonard Wiskemann
Stijl
Art Nouveau
Geschatte periode
1921
Land van herkomst
België
Staat
Uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen