Shiraz - Tapijt - 304 cm - 211 cm

Omschrijving
Shiraz - Tapijt - 304 cm - 211 cm
Wol op katoen - Iran - Midden 20e eeuw

Dit tapijt is geknoopt in de provincie Fars in het zuidwesten van Iran, met de stad Shiraz als de provincie hoofdstad. Het tapijt is oorspronkelijk geknoopt door nomaden die leefden in het gebied, maar waarvan tegenwoordig de meesten van hen wonen in kleinere dorpen in de provincie. Het patroon in het tapijt is typisch voor nomaden met motieven van eenvoudige geometrische figuren en met ruiten in het midden. De tapijten worden beschouwd als rustiek en van goede kwaliteit.

Het betreft hier een tapijt in mooie belopen staat met gebruikssporen passend bij de leeftijd. Er is geen schade of slijtage aanwezig. Bekijk de foto's voor uw eigen oordeel, wij doen altijd ons best om alle eventuele gebreken zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Geëxporteerd uit Iran voor 2015.

* Hou er ook rekening mee dat als je een ongewassen tapijt koopt (of het bij ons is of bij een andere verkoper) dan is het volkomen normaal is dat het tapijt soms wat zand of geur afgeven, het hoort nu eenmaal erbij maar kan gelukkig eenvoudig verholpen worden. Als er echt over een vuile tapijt gaat wees gerust, wij vermelden het altijd nog duidelijk erbij.

Kavelgegevens
Model
Shiraz
Object
Tapijt
Lengte
304 cm
Breedte
211 cm
Materiaal
Wol op katoen
Land van herkomst
Iran
Productieperiode
Midden 20e eeuw
Conditie
Over het algemeen in goede staat met ouderdoms- en gebruikssporen
Professioneel schoongemaakt tapijt
Nee
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen