Pater Abraham van St. Clara [=Ulrich Megerle] - De Geleerde Nar - 1734

Omschrijving
Pater Abraham van St. Clara [=Ulrich Megerle] - De Geleerde Nar - 1734
Filosofie, Geschiedenis, Religie - Aantal: 1 - Boek

Volledige titel; De Geleerde Nar, of Natuurlyke Afbeelding Van Zulke Geleerden ,die Menen Datze Alle Geleertheid En Wetenschappen Hebben Ingezogen, En Zich Verbeelden Dat 'er Hunnes Gelyken in De Waereld Niet Te Vinden is [...]

Collatie; (32), 444 pp.

Conditie; Perkamenten band, iets vuil. Inhoud wat verkleurd en met diverse vochtvlekken. Verder een goed exemplaar. Dit is de eerste zeldzame Nederlandstalige editie.

¶ Abraham a Sancta Clara (1644-1709). In 1662 trad Abraham a Sancta Clara toe tot de katholieke religieuze orde van Augustijnen en nam de religieuze naam aan waaronder hij bekend staat.
Nadat hij al vroeg een grote reputatie had verworven vanwege zijn welsprekendheid op de preekstoel, werd hij in 1669 in Wenen benoemd tot predikant van het keizerlijk hof.
Over het algemeen sprak hij als een man van het volk, waarbij de overheersende kwaliteit van zijn stijl een overvloedige en vaak grove humor was. Er zijn echter veel passages in zijn preken waarin hij tot verhevener gedachten opstijgt en waardiger taal gebruikt.
In zijn gepubliceerde geschriften toonde hij veel van dezelfde kwaliteiten als op de preekstoel.
Hij stierf in Wenen.
Bron; Wikipedia

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Filosofie, Geschiedenis, Religie
Auteur/ Illustrator
Pater Abraham van St. Clara [=Ulrich Megerle]
Boektitel
De Geleerde Nar
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1734
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Nee
Uitgever
Jan Winkel
Band
Vellum
Afmetingen
16×10 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen