Louis Kalff - Philips - Tafellamp - Model NB 100 - Heruitgave - LED

Omschrijving
Louis Kalff - Philips - Tafellamp - Model NB 100 - Heruitgave - LED
Nederland - 2000-heden - Metaal

In een goedwerkende staat, een heruitgave uit 2016 van de legendarische NB100 tafellamp ontworpen door Louis Kalff (1897-1976) en gefabriceerd door Philips vanaf 1957. Deze tafellamp is nooit gebruikt geweest, dus eigenlijk in een nieuwstaat.

Deze recente versie met dimbare LED verlichting, welke via de ronde tiptoets dimmer aan de binnenkant van de lampenkap bediend kan worden, werd kort geproduceerd door Philips als onderdeel van de 'New Vintage' serie. De tafellamp is uitgevoerd in een vintage grijze kleur.

Afmetingen: Hoogte 40 cm x Diameter kap 34 cm x Breedte 34 cm. Diepte 39 cm.
Gewicht: 1,6 kg.

Achtergrondinformatie:
In 1925 begon Louis Kalff bij Philips te werken en leverde hij een unieke bijdrage aan de transformatie van het bedrijf op het gebied van merk beeldvorming en reclame. Kalff presenteerde Philips als een krachtig merk. En hij maakte de overstap van grafisch ontwerp naar productontwerp. Kalff ontwierp lampen en andere producten die vandaag de dag nog steeds als iconische stukken worden beschouwd.

Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik, zoals een lakbeschadiging aan de binnenzijde van de lampenkap, zie de laatste foto met rode pijlen.

Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage kavels.

Kavelgegevens
Object
Tafellamp
Materiaal
Metaal
Ontwerper / Kunstenaar
Louis Kalff
Fabrikant / Merk
Philips
Model / Naam
Model NB 100 - Heruitgave - LED
Stijl
Modern
Geschatte periode
2000-heden
Land van herkomst
Nederland
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Afmetingen
40×39×0 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen