Menno Meyer - Figuur/beeld - Staal (roestvrij), Wood- Wengé

Omschrijving
Menno Meyer - Figuur/beeld - Staal (roestvrij), Wood- Wengé
Nederland - Tweede helft 20e eeuw

In een goede staat, een mooi figuratief beeldje van staaldraad op een wengé houten blokje van de Nederlandse edelsmid en beeldhouwer Menno Meyer (1930), en waarschijnlijk gemaakt voor een bedrijf begin jaren '80. Zijn monogram staat aan de bovenkant en aan de onderkant zijn volledige naam.

Afmetingen: Hoogte 14,5 cm x Breedte 11 cm x Diepte 3,5 cm. Houten wengé blokje hoogte 6,5 cm x breedte 3,5 cm x diepte 3,5 cm.

Achtergrondinformatie:
Menno Meyer (1930) verdiende zijn diploma's aan het Instituut voor Toegepaste Kunst in Schoonhoven, Nederland en zette deze studie voort aan de Höhere Kunst- und Fachschule Fur Metallgestaltung in Pforzheim, Duitsland. Hier speelden de Bauhaus-idealen van creativiteit en vakmanschap een centrale rol.

Hij startte zijn eigen atelier op de Turfmarkt in Gouda en ontwikkelt een verrassende en karakteristieke vormentaal. In de jaren daarna neemt hij deel aan nationale en internationale exposities en wint onder meer een gouden medaille in München, tweemaal de 'Gulden Vorm' in Utrecht en een Design Certificaat van de Zilverbeurs in Mexico. Bron: eigen site.

Enige vlekjes en krasjes op het wengé hout en staal. Zie goed alle foto's om een goede indruk te krijgen van deze kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage kavels.

Kavelgegevens
Object
Figuur/beeld
Materiaal
Staal (roestvrij), Wood- Wengé
Ontwerper / Kunstenaar
Menno Meyer
Geschatte periode
Tweede helft 20e eeuw
Land van herkomst
Nederland
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Afmetingen
14,5×11×0 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen