Aldo Bakker - Thomas Eyck - Kandelaar - t.e. 095, copper candle holder

Omschrijving
Aldo Bakker - Thomas Eyck - Kandelaar - t.e. 095, copper candle holder
Nederland - Na 2000 - Koper, Titanium

De kandelaar heeft een platte, lepelachtige vorm die geleidelijk overgaat in een driedimensionaal handvat. Het plateau is voorzien van een kleine titanium spijkertje; dat biedt voldoende ruimte voor elke kaars om erop te staan. Deze kandelaar laat de kaars centraal staan.

Aldo Bakker( 1971) propageert het idee dat objecten emoties bij de gebruiker bezitten en oproepen en dat ze kunnen communiceren door associatie, aanraking, textuur en materialiteit. Zijn werk, vaak vreemd maar ook vreemd vertrouwd, is bedoeld om vragen te stellen en reacties te activeren. Hij schrijft: ‘Mijn objecten moeten een ruimte rondom zichzelf kunnen creëren, om hun context zelf te definiëren. Ik betwijfel hun betekenis en dus hun gebruik. In het ideale geval krijgt een object een status die zichzelf legitimeert, onafhankelijk van de omgeving. '

De copper candle holder is opgenomen in de collectie van onder andere het Zuiderzeemuseum Enkhuizen en Museum of Modern Art in New York.
Fotos 1 t/m 3 door Petra en Erik Hesmerg.

Kavelgegevens
Object
Kandelaar
Materiaal
Koper, Titanium
Ontwerper / Kunstenaar
Aldo Bakker
Fabrikant / Merk
Thomas Eyck
Model / Naam
t.e. 095, copper candle holder
Stijl
Modern
Geschatte periode
Na 2000
Land van herkomst
Nederland
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Afmetingen
7×20×4 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen