Christien Meindertsma - Thomas Eyck, Textiellab Tilburg - Thee doek zwart / naturel (2) - t.e. 80, flax tea towel, set of 2

Omschrijving
Christien Meindertsma - Thomas Eyck, Textiellab Tilburg - Thee doek zwart / naturel (2) - t.e. 80, flax tea towel, set of 2
Nederland - Na 2000 - Katoen, Linnen

In maart 2010 zaaide boer Gert Jan van Dongen vlaszaad in Flevoland. De zaden groeiden uit tot planten en er werd geoogst aan het eind van de zomer van 2010.

Christien Meindertsma kocht het vlas en liet het verwerken in België, Hongarije en uiteindelijk weven in het Nederlands Textielmuseum.

Het patroon van de theedoeken is een luchtfoto van de kavel voordat het vlas werd geoogst; de een meer ingezoomd dan de ander. Met geweven teksten op de boord van de theedoek wordt alls vermeld: naam van vlas en van boer, datum, plaats etc.

De schering van deze theedoek is van wit katoen, de inslag van zwart vlas. Deze gecombineerd zorgen voor een prachtige en heldere afbeelding. Een vlasdraadje zit vast aan de theedoek zodat deze mooi opgehangen kan worden.

Kortom, wederom een doorwrocht ontwerp van Christen Meindertsma waardoor je bewust wordt waar en hoe objecten gemaakt worden.

Kavelgegevens
Aantal items
2
Object
Thee doek zwart / naturel
Materiaal
Katoen, Linnen
Ontwerper / Kunstenaar
Christien Meindertsma
Fabrikant / Merk
Textiellab Tilburg, Thomas Eyck
Model / Naam
t.e. 80, flax tea towel, set of 2
Stijl
Modern
Geschatte periode
Na 2000
Land van herkomst
Nederland
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Afmetingen
0×70×70 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen