Christien Meindertsma - Thomas Eyck - Boek - t.e. 165, Bottom Ash Observatory, 1st edition

Omschrijving
Christien Meindertsma - Thomas Eyck - Boek - t.e. 165, Bottom Ash Observatory, 1st edition
Nederland - Na 2000 - Papier

In haar encyclopedische boek "Bottom Ash Observatory" neemt Christien Meindertsma de lezer mee op een expeditie van 160 pagina's door een emmer gevuld met 25 kilo bodemas, waaruit de verbazingwekkende rijkdom en waarde van dit materiaal blijkt. De inhoud van deze "gouden emmer" is het residu van 100 kilo verbrand afval: het "afval van afval". Meindertsma is erin geslaagd tienduizenden stukken te zeven, drogen, analyseren en met de hand te scheiden. talrijke materialen. Ze smolt de 12 meest waardevolle materialen - waaronder zink, aluminium en zilver - tot pure cilinders. Het proces van het toevoegen van waarde aan afval door het te scheiden is snel innoverend en Meinderstma illustreert waar deze rijke stedelijke ertsafzetting ons kan leiden.

De auteur gaf fotograaf Mathijs Labadie de opdracht om elke stap van dit proces tot in de kleinste details vast te leggen. De precisie waarmee Meindertsma en Labadie de dissectie van de bodemas vastleggen, grijpt terug naar de achttiende-eeuwse reisverhalen die nieuw ontdekte grondstoffen met wetenschappelijke nauwkeurigheid weergeven - compleet met tip in en uitklapbare illustratie.

Kavelgegevens
Object
Boek
Materiaal
Papier
Ontwerper / Kunstenaar
Christien Meindertsma
Fabrikant / Merk
Thomas Eyck
Model / Naam
t.e. 165, Bottom Ash Observatory, 1st edition
Stijl
Modern
Geschatte periode
Na 2000
Land van herkomst
Nederland
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Afmetingen
2×42×30 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen