Scholten & Baijings - 1616 / Arita / Japan - Tea cup, Bowl (4) - Tea cup, Bowl

Omschrijving
Scholten & Baijings - 1616 / Arita / Japan - Tea cup, Bowl (4) - Tea cup, Bowl
Japan - Na 2000 - Porselein

De Japanse porseleinindustrie dateert van 1616 toen een Koreaanse keramist ontdekte dat je met tot gruis gemalen steen uit de omgeving van Arita uitstekend porselein kon maken. Een bedrijfstak 400 jaar in leven houden betekent niet alleen zorgvuldig koesteren, maar ook zorgen voor vernieuwing.

Voor hun "Color Porcelain" laten Scholten & Baijings traditie en innovatie hand in hand gaan. Op basis van uitgebreid onderzoek naar het Japanse Arita-keramiek en een analyse van historische lokale meesterwerken creëerden Scholten & Baijings een servies. Deze set van 4 schaaltjes of thee beker is een van de fraaie resultaten.

Stefan Scholten en Carole Baijings werken sinds 2000 samen. Scholten studeerde aan de Design Academy Eindhoven, Baijings is autodidact. Na de realisatie van verschillende projecten waarin ze de grenzen tussen autonoom en toegepast werk voelen, ligt in hun nieuwe werk meer nadruk op design binnen het interieur.

Kavelgegevens
Aantal items
4
Object
Tea cup, Bowl
Materiaal
Porselein
Ontwerper / Kunstenaar
Scholten & Baijings
Fabrikant / Merk
1616 / Arita / Japan
Model / Naam
Tea cup, Bowl
Stijl
Modern
Geschatte periode
Na 2000
Land van herkomst
Japan
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Afmetingen
55×95×95 mm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen