Dick van Hoff - Thomas Eyck - Leather Firewood Bag - t.e 137

Omschrijving
Dick van Hoff - Thomas Eyck - Leather Firewood Bag - t.e 137
Nederland - Na 2000 - Leder

De Leather Firewood Bag van Dick van Hoff combineert schoonheid en functionaliteit. De onderbak is gemaakt van 2mm thermisch verzinkt staal, en heeft leren pootjes om krassen op vloer te voorkomen. De leren haardtas zelf kun je loskoppelen van deze bak om je dagelijkse hoeveelheid houd te halen. Alle zwaar belaste delen zijn voorzien van ingenaaide metalen staafjes, zodat de tas ook na een paar jaar nog goed uitziet. Het leer komt uit Zweden, wordt gelooid in België en handmatig verwerkt bij Buffel in Terheijden, Nederland

Dick van Hoff heeft een gestage stroom voortreffelijk vervaardigde objecten geproduceerd voor zowel zijn eigen studio als andere bedrijven waaronder Droog, Rosenthal en Koninklijke Tichelaar Makkum. Door zijn eigen werk en als docent aan de Design Academy Eindhoven heeft Dick van Hoff een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van de toekomst van een post-Droog Nederlandse school voor designdenken.

Zijn werk is vertegenwoordigd in de permanente collectie van onder andere Boymans van Beuningen Rotterdam en Fond National d’Art Contemporaine, Parijs en Centraal Museum Utrecht.

Kavelgegevens
Object
Leather Firewood Bag
Materiaal
Leder
Ontwerper / Kunstenaar
Dick van Hoff
Fabrikant / Merk
Thomas Eyck
Model / Naam
t.e 137
Stijl
Modern
Geschatte periode
Na 2000
Land van herkomst
Nederland
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Afmetingen
32×45×40 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen