Roland Larij (1855-1932) - Dame bij vaart

Omschrijving
Roland Larij (1855-1932) - Dame bij vaart
Aquarel - Handgesigneerd - Medio 1920

Larij werd geboren in een familie van kunstschilders. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen onder Karel Verlat en Edgar Farasyn. Zijn stijl is verwant aan de Haagse School, het midden houdend tussen realisme en impressionisme, met veel gevoel voor atmosfeer. Hij had contacten met Willem en Jacob Maris, Anton Mauve en Jozef Israels, wiens losse penseelvoering hij overnam, maar zijn koloriet was duidelijk anders, warmer, meer zuiderlijk. Thematisch koos hij doorgaans voor bos- en heidelandschappen, boereninterieurs en boerderijen, maar hij schilderde ook figuren en stillevens. Hij werkte jarenlang in het Brabantse Heeze, maar in de zomers ook wel in Drenthe en Katwijk aan Zee.

Larij overleed in 1932 op 77-jarige leeftijd. Zijn werk is onder andere te zien in het Dordrechts Museum, het Gemeentemuseum Den Haag en het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch. In Heeze is een straat naar hem vernoemd.

Kavelgegevens
Kunstenaar
Roland Larij (1855-1932)
Titel van kunstwerk
Dame bij vaart
Jaar
Medio 1920
Techniek
Aquarel
Handtekening
Handgesigneerd
Staat
Over het algemeen in redelijk goede staat met ouderdomssporen
Aangeboden met lijst
Ja
Afbeeldingsgrootte
39×29 cm
Totale afmetingen
50×40×4 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen