Alexander van Slobbe - Tichelaar Makkum - Parels van Makkum - Pendant for necklace (1) - 'halve parel antraciet bruin', 4,5 cm, last one available

Omschrijving
Alexander van Slobbe - Tichelaar Makkum - Parels van Makkum - Pendant for necklace (1) - 'halve parel antraciet bruin', 4,5 cm, last one available
Nederland - 2000-heden - Porselein

Parels van Makkum is een sieradencollectie van modeontwerper Alexander van Slobbe en het oudste bedrijf van Nederland: Koninklijke Tichelaar Makkum (uit 1572). Nadat ze samen een reeks porseleinen knopen en de dop voor het parfumflesje van Van Slobbe’s dameslabel orson + bodil hadden gemaakt, ontstond het idee voor sieraden van porselein.

De eerste Parels van Makkum werden in 2006 gefabriceerd: een collectie porseleinen parels in verschillende groottes en vormen en met verschillende glazuren en decoraties die los of als geregen collier verkrijgbaar waren.

In 2011 werd de serie uitgebreid met nieuwe parels en kleuren, geinspireerd door de costume jewelry en met name door de sieraden uit de jaren zestig en zeventig. Drie heldere kleuren op een donkergrijze ondergrond waardoor de nieuwe parels een bijna grafische uitstraling kregen.

Deze kavel bevat de halve parel bruin antraciet met een doorsnede van 45mm. Het is de laatste die wij kunnen aanbieden!

Parel wordt zonder veter geleverd, maar met foldertje rijgvoorbeelden.

Opgenomen in collectie van onder andere Museum of Art & Design, New York, Design Museum Den Bosch, Centraal Museum Utrecht.


Kavelgegevens
Aantal items
1
Object
Parels van Makkum - Pendant for necklace
Materiaal
Porselein
Ontwerper / Kunstenaar
Alexander van Slobbe
Fabrikant / Merk
Tichelaar Makkum
Model / Naam
'halve parel antraciet bruin', 4,5 cm, last one available
Stijl
Modern
Geschatte periode
2000-heden
Land van herkomst
Nederland
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Afmetingen
22×45×45 mm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen