Christien Meindertsma - Thomas Eyck - Lamp (1) - t.e. 083, Flax Five Lamp 10 metres

Omschrijving
Christien Meindertsma - Thomas Eyck - Lamp (1) - t.e. 083, Flax Five Lamp 10 metres
Nederland - Na 2000 - Flax

De flax five light 10 meter van Christien Meindersma heeft 5 fittingen en combineert haar hedendaagse handschrift in perfecte harmonie met de traditionele Nederlandse 16e-eeuwse touwindustrie. Door de geschiedenis van dit ambacht te analyseren, heeft ze het touw gereduceerd tot het originele Nederlandse materiaal: vlas. Met behulp van het vlas worden de filamenten gesponnen in vlasgarens, waarna deze tot strengen worden gedraaid. De frisse en innovatieve benadering van Meindertsma van de zeer oude techniek resulteert onder andere in deze lamp van zeer soepel touw. Door de lengte van 10 meter kun je de lamp eenvoudig ophangen. De lamp bevat 5 lichtbronnen waarin elke lichtbron met een E27 fitting ingedraaid kan worden. Wordt met 5 led lichtbron geleverd.

De vlaslamp is onder ander opgenomen in de permanente collectie van Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Christien Meindertsma won in 2016 de Dutch Design Award.
Ze werd al snel beroemd met haar boek PIG 05049 uit 2007. Dat bevat een uitgebreide verzameling foto's die een verbluffende reeks producten in beeld brengen waarvoor verschillende delen van één enkel varken werden gebruikt in het productieproces.

Met haar ontwerpen wil Christien Meindertsma mensen opnieuw inzicht doen krijgen in productieprocessen die vaak heel ver af zijn komen te staan van onze moderne, geïndustrialiseerde wereld.

Haar werk is wereldwijd in vele musea opgenomen.

Kavelgegevens
Aantal items
1
Object
Lamp
Materiaal
Flax
Ontwerper / Kunstenaar
Christien Meindertsma
Fabrikant / Merk
Thomas Eyck
Model / Naam
t.e. 083, Flax Five Lamp 10 metres
Stijl
Modern
Geschatte periode
Na 2000
Land van herkomst
Nederland
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Afmetingen
3×3×1000 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen