Dick van Hoff - Thomas Eyck - bag - t.e. 139, leather bag

Omschrijving
Dick van Hoff - Thomas Eyck - bag - t.e. 139, leather bag
Nederland - Na 2000 - Leder

In 2013 gaf Thomas Eyck aan Dick van Hoff opdracht een reeks producten in leer te ontwerpen. Dick van Hoff, oprichter van Vanhoffontwerpen, combineert voor deze tas leer en metaal op een frisse en innovatieve manier. Het leer komt uit Zweden, wordt natuurlijk gelooid in België en handmatig verwerkt in Nederland. Schouderband kan eenvoudig van tas worden losgemaakt, in tas zit apart zakje voor telefoon. De tas is robuust van vorm met subtiele details.

Dick van Hoff heeft een gestage stroom voortreffelijk vervaardigde objecten geproduceerd voor zowel zijn eigen studio als andere bedrijven waaronder Droog, Rosenthal en Koninklijke Tichelaar Makkum. Door zijn eigen werk en als docent aan de Design Academy Eindhoven heeft Dick van Hoff een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van de toekomst van een post-Droog Nederlandse school voor designdenken.

Zijn werk is vertegenwoordigd in de permanente collectie van onder andere Boymans van Beuningen Rotterdam en Fond National d’Art Contemporaine, Parijs en Centraal Museum Utrecht.

Kavelgegevens
Object
bag
Materiaal
Leder
Ontwerper / Kunstenaar
Dick van Hoff
Fabrikant / Merk
Thomas Eyck
Model / Naam
t.e. 139, leather bag
Stijl
Modern
Geschatte periode
Na 2000
Land van herkomst
Nederland
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Afmetingen
35×37×9 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen