RaR - Thomas Eyck - Wall Vase - t.e. 109, Schwarm, number 20/40

Omschrijving
RaR - Thomas Eyck - Wall Vase - t.e. 109, Schwarm, number 20/40
Nederland - 2000-heden - Porselein

"Schwarm" (zwerm) werd geboren uit de fascinatie van de ontwerpers voor de diversiteit in collecties van natuurlijke fauna. Binnen deze collecties geven extreem kleine verschillen aanleiding om het ene dier van het andere te onderscheiden. Om deze verschillen te bestuderen, bestaat "schwarm" uit 10 verschillende soorten kevers. Elk model is geglazuurd in tien of elf verschillende technieken. Het bekijken van deze collectie is als een reis door de tijd, een ontdekkingstocht in de wereld van kunst en natuur.

Deze kavel toont de kever dicranorrhina wallicht en is nummer 20 / 40. De kever kan als vaas dienen en zowel binnen al buiten opgehangen worden.

RaR werd in 2010 opgericht door twee Duitse kunstenaars: Beate Reinheimer en Ulrike Rehm. Hun werk is over de hele wereld tentoongesteld en bevindt zich in de vaste collectie van Boymans van Beuningen, Rotterdam en Centraal Museum Utrecht.

"Schwarm" is opgenomen in de permanente collectie van onder andere Museum Princessehof Leeuwarden en Museum of Modern Art, Chicago

Kavelgegevens
Object
Wall Vase
Materiaal
Porselein
Ontwerper / Kunstenaar
RaR
Fabrikant / Merk
Thomas Eyck
Model / Naam
t.e. 109, Schwarm, number 20/40
Stijl
Modern
Geschatte periode
2000-heden
Land van herkomst
Nederland
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Afmetingen
32×13×5 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen