Studio Maarten Kolk & Guus Kusters - Thomas Eyck - Parrot (1) - Avifauna Parrot, genummerde editie van 10, laatst beschikbare

Omschrijving
Studio Maarten Kolk & Guus Kusters - Thomas Eyck - Parrot (1) - Avifauna Parrot, genummerde editie van 10, laatst beschikbare
Nederland - Na 2000 - Hout, Katoen, prepared bird, staples

Avifauna gaat over het samen brengen van twee werelden die beide een grote inspiratie bron vormen voor de ontwerpers , natuur en textiel. Het project is ontstaan als een studie om de schoonheid, vorm, kleur en textuur van vogels te vertalen naar materiaal.

“We hebben we vogels op laten zetten zonder hun verenkleed en zijn direct op ze gaan mouleren. Dit heeft geresulteerd in een serie abstracte vogels waar het verenkleed vervangen is door een vertaling in stof. De papegaai is voorzien van een exotische stof uit de Vlisco collectie Ieder stuk is uniek door verschil in formaat, houding en moulage.”

Avifauna wordt gemaakt in een genummerde editie van 10 stuks Deze papegaai is de laatst beschikbare.

Werk van Studio Maarten Kolk & Guus Kusters is opgenomen in diverse musea, onder andere Design Museum Den Bosch en Zuiderzeemuseum Enkhuizen.

Kavelgegevens
Aantal items
1
Object
Parrot
Materiaal
Hout, Katoen, prepared bird, staples
Ontwerper / Kunstenaar
Studio Maarten Kolk & Guus Kusters
Fabrikant / Merk
Thomas Eyck
Model / Naam
Avifauna Parrot, genummerde editie van 10, laatst beschikbare
Stijl
Modern
Geschatte periode
Na 2000
Land van herkomst
Nederland
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Afmetingen
38×15×30 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen