Datsun - 260 Z Coupe USA manual transmission - 1974

Omschrijving
Datsun - 260 Z Coupe USA manual transmission - 1974
Bevindt zich in: Nederland - met Amerikaans kenteken - 45000 mi - 3 - Goede staat: zichtbare tekenen van slijtage en algemene veroudering

Deze aparte Datsun 260 Z is recent uit de USA geïmporteerd en van de 260 Z zijn er maar relatief weinig gebouwd. Het betreft een goedrijdend exemplaar waarbij de techniek door de vorige (Japanse!) eigenaar volledig is aangepakt en de auto is qua techniek helemaal onder handen genomen, gereviseerd en er is erg veel aan vernieuwd.

Zo is de voorwielophanging compleet vernieuwd, de achterwielophanging opnieuw opgebouwd waarbij rondom nieuwe schokbrekers zijn gemonteerd. De motor is gereviseerd, de versnellingsbak is nagezien, de koppeling, uitlaat, startmotor en radiateur zijn vernieuwd etc.etc.

Alles gedocumenteerd met veel facturen en ook originele werkplaatsboeken.
De motor en carrosserie zijn matching nrs en de auto heeft de originele 4-versnellingsbak.

De carrosserie is erg strak, origineel met goed passingenen en verder heel netjes en rondom erg gaaf, de onderzijde is ook heel netjes met 2 a 3 kleine plekjes.

De zilvergrijze lak glanst mooi en staat de auto uitstekend maar heeft enkele kleine beschadigingen en gebruikssporen, een mooie patina voor deze leeftijd.
Voorzien van originele extra's zoals voorspoiler, achterspoiler, bumper overriders, speciale velgen, koplampcovers etc.etc.

De motor klinkt prachtig en trekt goed op met een prachtig geluid, de versnellingsbak schakelt kort en direct, alles zoals het hoort.

Een geweldige auto om mee te rijden en mede door de lange motorkap een schitterend model en een sportauto zoals het zou moeten zijn!

Het is duidelijk te zien dat de auto van een liefhebber is geweest die door omstandigheden het niet helemaal heeft kunnen afmaken maar al heel veel tijd, geld en liefde in deze Z heeft geïnvesteerd. Gezien de prijsontwikkeling van deze modellen een uniek aanbod dus mis deze buitenkans niet!

Kortom een uniek exemplaar van een liefhebber voor een liefhebber!

Wordt geleverd met een Amerikaanse Title en invoerdocument waaruit blijkt dat alle belastingen voor invoer in de EU reeds door ons zijn voldaan.

Deze mooie Datsun is te bekijken en/of op te halen in Herkenbosch/Nederland.

Kavelgegevens
Merk
Datsun
Model Type
260 Z Coupe USA manual transmission
Jaar
1974
Bevindt zich in
Nederland
Body stijl
Coupé
Afgelezen kilometerstand
45000 mi
Registratiepapieren
met Amerikaans kenteken
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Zilver
Paardenkracht
162
Staat (Algemeen)
3 - Goede staat: zichtbare tekenen van slijtage en algemene veroudering
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen