Dick van Hoff - Thomas Eyck - Leather Lunch Set - t.e 142

Omschrijving
Dick van Hoff - Thomas Eyck - Leather Lunch Set - t.e 142
Nederland - Na 2000 - Aluminium, Leder

De Leather Lunch Set van Dick van Hoff combineert eten en een prachtig design. Je lunch meenemen naar je werk kan een rommelige onderneming zijn en er is niets ergers dan die onhandige tas te openen om iets te vinden dat Picasso had kunnen schilderen. De Leather Lunch Set is een prachtige combinatie van Zweeds leer, Belgische looierij, Nederlands ambacht ( Buffel, Terheijden) en Zwitsers aluminium (SIGG). inhoud fles 0.6 L; lunchbox is met siliconen binnenbakje voor eenvoudig schoonmaken.

Dick van Hoff heeft een gestage stroom voortreffelijk vervaardigde objecten geproduceerd voor zowel zijn eigen studio als andere bedrijven waaronder Droog, Rosenthal en Koninklijke Tichelaar Makkum. Door zijn eigen werk en als docent aan de Design Academy Eindhoven heeft Dick van Hoff een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van de toekomst van een post-Droog Nederlandse school voor designdenken.

Zijn werk is vertegenwoordigd in de permanente collectie van onder andere Boymans van Beuningen Rotterdam en Fond National d’Art Contemporaine, Parijs en Centraal Museum Utrecht.

Kavelgegevens
Object
Leather Lunch Set
Materiaal
Aluminium, Leder
Ontwerper / Kunstenaar
Dick van Hoff
Fabrikant / Merk
Thomas Eyck
Model / Naam
t.e 142
Stijl
Modern
Geschatte periode
Na 2000
Land van herkomst
Nederland
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Afmetingen
23×22×7 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen