Jupe by Jackie (Jackie Villevoye) - Throw Blanket - t.e. 7

Omschrijving
Jupe by Jackie (Jackie Villevoye) - Throw Blanket - t.e. 7
Nederland - Na 2000 - Mohair

Thomas Eyck gaf Jupe by Jackie de opdracht om voor 2019 een nieuwe collectie met de hand geborduurde mohair kleden te ontwikkelen. Ze ontwierp een serie prachtige kleden exclusief voor de t.e.-collectie.

In 2017 heeft Jupe by Jackie een opwindende stap gezet in de wereld van design. Het gerenommeerde modemerk werkt onder andere voor Rei Kawakubo van Comme des Garcons en lanceerde haar eerste interieurcollectie. Als tegenwicht voor in massa geproduceerde geweven en bedrukte stoffen, wil Jupe by Jackie het oude ambacht van handborduurwerk doen herleven dat de wereld van interieurs leek te hebben verlaten.

Door subtiel, modern handwerk, vrij van mechanische herhaling, worden stoffen een zeldzame kunst, waardoor interieurtextiel architecturale of poëtische objecten kunnen worden. Hun sterke kleurencombinaties en uitgebalanceerde verhoudingen dragen niet alleen bij aan de functionaliteit, maar ook aan een artistieke sfeer.

Met deze collectie brengt Jupe by Jackie natuur en cultuur in evenwicht, met nadruk op de schoonheid van beide werelden.

afmeting 185 x 30 cm, prachtig aan wand, op bank of over bed.

Kavelgegevens
Object
Throw Blanket
Materiaal
Mohair
Ontwerper / Kunstenaar
Jupe by Jackie (Jackie Villevoye)
Model / Naam
t.e. 7
Stijl
Modern
Geschatte periode
Na 2000
Land van herkomst
Nederland
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Afmetingen
1×185×130 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen