Jurgen Bey - Tichelaar Makkum - Aardewerk item (2) - '55 minuten kop & schotel', last one available

Omschrijving
Jurgen Bey - Tichelaar Makkum - Aardewerk item (2) - '55 minuten kop & schotel', last one available
Nederland - Na 2000 - Aardewerk

De 55 minuten kop & schotel van Jurgen Bey bestaat uit combinaties van bestaande mallen en decoraties uit het bedrijfsarchief. Bey maakte een analyse van het ambachtelijk productieproces en concentreerde zich op de productietijd. Dit tijdselement maakte hij inzichtelijk door de houtskoolpoeder die normaliter gebruikt wordt om de decoratie op het servies te stuiven te vervangen door grijze glazuur dat in tegenstelling tot de poeder na het bakken permanent op het servies achterblijft. In zijn ontwerp geeft hij de schilders voor de verschillende delen een aantal minuten de tijd om de decors in te vullen, ongeacht of deze ook werkelijk klaar zijn. De titels geven niet alleen de duur van het handschilder proces aan, de minuten werden ook een indicatie voor de prijs van de afzonderlijke delen.

Deze kop & schotel is onder andere opgenomen in de permanente collectie van Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam en Museum of Arts and Design, New York.

In 2015 stopte Koninklijke Tichelaar Makkum met de productie van deze kop & schotel.

Kavelgegevens
Aantal items
2
Object
Aardewerk item
Materiaal
Aardewerk
Ontwerper / Kunstenaar
Jurgen Bey
Fabrikant / Merk
Tichelaar Makkum
Model / Naam
'55 minuten kop & schotel', last one available
Stijl
Modern
Geschatte periode
Na 2000
Land van herkomst
Nederland
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Afmetingen
22×25×14 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen