Studio Wieki Somers - Thomas Eyck - Vaas - Deep Water, number 16/99

Omschrijving
Studio Wieki Somers - Thomas Eyck - Vaas - Deep Water, number 16/99
Nederland - Na 2000 - Hars/polyester

Deepwater is een smalle rechthoekige vaas die gevuld lijkt met water en olie. Menselijk handelen verstoort de natuurlijke balans tussen olie en water met soms een milieuramp als gevolg, zoals met het olieboorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico in 2010. Olie drijft op water, zodat de vaas in tweeën wordt gedeeld in een helft kristalhelder water en daarboven een helft met natuur die door de mens is vervormd, de olie. Door het midden van de vaas loopt een waterreservoir waarin de bloem kan staat. 'De bloem - of eigenlijk de natuur - zoekt zijn weg door de olie naar het schone water', aldus Somers.

Genummerde en gesigneerde editie van 99 stuks. Dit is vaas 16 / 99

Werk van Studio Wieki Somers ( Wieki Somers & Dylan van den Berg) is opgenomen in diverse museum collecties, waaronder Museum of Modern Art in New York, Centre Pompidou in Parijs, Victor and Albert Museum in London en Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam

#contemporarydutchdesign

Kavelgegevens
Object
Vaas
Materiaal
Hars/polyester
Ontwerper / Kunstenaar
Studio Wieki Somers
Fabrikant / Merk
Thomas Eyck
Model / Naam
Deep Water, number 16/99
Stijl
Modern
Geschatte periode
Na 2000
Land van herkomst
Nederland
Staat
Als nieuw - ongebruikt
Afmetingen
16×20×20 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen