Debuut; Remco Campert - Ten lessons with Timothy [Dubbelgesigneerd met opdracht] - 1950

Omschrijving
Debuut; Remco Campert - Ten lessons with Timothy [Dubbelgesigneerd met opdracht] - 1950
Poëzie - Aantal: 1 - Gesigneerd door auteur - Boek

Remco Campert - Ten lessons with Timothy - Parijs - eigen beheer - 1950 (op het omslag staat 1951) - 14 vellen in documentmap 28x21 cm - oplage 25exx. - genummerd (één) - gesigneerd met opdrachtje - in 2011 nogmaals gesigneerd - goed.

Ten lessons with Timothy is het extreem zeldzame debuut van Remco Campert, destijds woonachtig in Parijs.
Simon Vinkenoog bundelde de 14 pagina's, die werden gestencilled door Rudy Kousbroek op een stencilmachine van de UNESCO, waar zij destijds werkten, in een documentmap met een linnen rugje, op het voorplat een sticker met de titel, de naam van de dichter en het jaar van uitgave (achter in de bundel staat december 1950, op de sticker 1951, toen het geheel kennelijk af was). In het colophon de tekst: "Deze bundel is geinspireerd op de gelijknamige gramofoonplaat van Dizzy Gillespie." De oplage bestond uit 25 exx., alle genummerd nr. 1, omdat Campert evt. kopers het genoegen wilde doen dat zij het eerste ex. hadden. Met op pag. 2 de opdracht: "Voor Simon. Parijs, 5 januari 1950" (=1951) en de signatuur van Campert. Op de titelpagina een 2e maal gesigneerd op 25 nov. 2011 na afloop van het symposium ‘Remco Campert. 60 jaar dichter’ in het Letterkundig Museum Den Haag.

Van de oorspronkelijke oplage zijn nog 4 exx. bekend. Bij dit ex. enige verkleuring, rugje wat scheurtjes; zit goed in het omslag. Een goed extreem zeldzaam ex.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Poëzie
Auteur/ Illustrator
Debuut; Remco Campert
Boektitel
Ten lessons with Timothy [Dubbelgesigneerd met opdracht]
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1950
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Extra's
Gesigneerd door auteur
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen