Vespa - 400 dwergauto coupé NO RESERVE ! - 1958

Omschrijving
Vespa - 400 dwergauto coupé NO RESERVE ! - 1958
Bevindt zich in: Nederland - zonder registratiepapieren - 52625 km - 5 - Toe aan restauratie (schuurvondst)

Een zeldzame dwergauto deze Vespa 400 uit 1958. Een echte schuurvondst zoals op de foto's te zien is met serieus werk. Maar wat zijn het toch een leuke modellen, met het cabriodakje en zijn suicide deurtjes. Samen met de Messerschmitt toch wel de meest gewilde klassieke dwergautootjes.

Dit Donald Duck autootje met serienummer 014071 begon zijn leven dus in 1958. Het was mogelijk om met zijn luchtgekoelde 2 cilinder tweetakt motor en zijn handgeschakelde 3 versnellingsbak een topsnelheid te bereiken van maar liefst 83 km/u.

In het verleden is er een begin gemaakt om hem helemaal te restaureren maar door omstandigheden is dat er nooit meer van gekomen. De motor en versnellingsbak, de stoeltjes en de koplampen zijn verwijderd en verder is er niets aan gebeurd en heeft jaren opgeslagen gestaan.

Er is vooral laswerk aan de bekende plaatsen. De gedeeltelijke bodemplaat, de wielranden, de koplampranden en de dorpels. De deurtjes en de motorruimte zijn prima.

We hebben geconstateerd dat de stoeltjes , een bumpertje en de koplampjes er niet meer bij zijn. Verder is alles aanwezig en dat staat allemaal op de foto's. Er zijn ook nog enige reservedelen en wat klein materiaal wat niet op de foto's staat. De matching motor en versnellingsbak zijn wel in goede staat. De motor is lekvrij, draait rond en de 3 versnellingsbak schakelt uitstekend

De Vespa heeft geen kenteken, maar het originele typeplaatje is nog aanwezig in de motorruimte.

Dus: Een mooi winterproject en in het voorjaar lekker rijden. Dit is echt nog werk maar zeker te doen. Een gerestaureerd exemplaar is tegenwoordig onbetaalbaar. Deze wordt aangeboden zonder reserveprijs dus een mooie kans!

Wij willen u graag helpen met passend vervoer door geheel Europa.

Kavelgegevens
Merk
Vespa
Model Type
400 dwergauto coupé NO RESERVE !
Jaar
1958
Bevindt zich in
Nederland
Body stijl
Coupé
Afgelezen kilometerstand
52625 km
Registratiepapieren
zonder registratiepapieren
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
Paardenkracht
14
Cilinderinhoud
400 cc
Overeenkomende kleuren
Onbekend
Serviceboekje/geschiedenis
Nee
Geldige APK
Nee
Chassisnummer
014071
Staat (lak en carrosserie)
5 - Toe aan restauratie: heeft mogelijk grote (roest)schade opgelopen, en er kunnen onderdelen ontbreken. Lakwerk dient volledig gedaan te worden
Staat (interieur)
5 - Toe aan restauratie: Heeft mogelijk grote schade opgelopen door gebruik/leeftijd, er kunnen onderdelen ontbreken
Staat (chassis en onderkant)
5 - Toe aan restauratie: heeft mogelijk grote aanrijdings-/roestschade opgelopen, moet worden gelast, er kunnen onderdelen ontbreken
Conditie (mechanisch)
3 - Goed: mechanisch in orde. Mogelijk moeten onderdelen worden gerepareerd of vervangen worden.
Staat (Algemeen)
5 - Toe aan restauratie (schuurvondst)
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen