Louis-Sebastien Mercer - Tableau de Paris T. 1-4 - 1782

Omschrijving
Louis-Sebastien Mercer - Tableau de Paris T. 1-4 - 1782
Geschiedenis, Literatuur - Aantal: 2 - Boek

Nouvelle édition corrigée & augmentée tomes 1-4 (van 8) uitgegeven in Amsterdam [=Yverdon?]

Collatie; xvi, 188, (4), 205, (3); (2), 208, 192 pp.

Conditie; Halflederen banden met wat beschadigingen en missende stukken. Scharnieren wat zwak, hoekjes uit schutbladen. Inhoud gebruikelijke verkleuring maar verder in goede staat.

¶ Dit beroemde boek is het resultaat van meer dan 30 jaar onderzoek en is essentieel voor het begrijpen van de zeden van de toenmalige midden- en arbeidersklasse Parijzenaars. Mercier wil deze details aan het begin van zijn voorwoord toevoegen: "Ik ga het hebben over Parijs, niet over zijn gebouwen, zijn tempels, zijn monumenten, zijn curiositeiten, Er zijn genoeg anderen hierboven geschreven. Ik zal spreken over eigenaardige openbare zeden, heersende ideeën, de huidige gemoedstoestand, alles wat me opviel in deze bizarre massa van gekke of redelijke gewoonten, maar altijd veranderend. Ik zal opnieuw spreken over zijn onbeperkte grootsheid, over zijn monsterlijke rijkdom , van zijn schandalige luxe. Het pompt, het zuigt geld van mensen; het verslindt andere steden"

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
2
Onderwerp
Geschiedenis, Literatuur
Auteur/ Illustrator
Louis-Sebastien Mercer
Boektitel
Tableau de Paris T. 1-4
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1782
Druk
Eerste druk in dit formaat
Taal
Frans
Oorspronkelijke taal
Ja
Band
Halfleer
Aantal pagina‘s.
818
Afmetingen
21×12 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen