Elio Martinelli - Martinelli Luce - Muurlamp, Plafondlamp - Model 2772

Omschrijving
Elio Martinelli - Martinelli Luce - Muurlamp, Plafondlamp - Model 2772
Italië - 1970-1979 - Staal, Rubber, Perspex

In een goedwerkende staat, een zeer zeldzame grote plafondlamp / muurlamp gemaakt van staal, perspex en rubber een ontwerp uit 1972 van de beroemde Italiaanse lichtontwerper Elio Martinelli (1921-2004) en geproduceerd voor Martinelli Luce. Modelnummer 2772 Circline.

Afmetingen: Hoogte 10 cm x Diameter 56 cm.
Lichtbron: Twee E27 LED gloeilampen zitten bij deze kavel, inclusief elektra snoer met stekker.

Achtergrondinformatie:
Martinelli Luce vertegenwoordigt meer dan vijftig jaar geschiedenis dat zich toelegt op de productie van lampen en verlichtingssystemen. Martinelli Luce werd opgericht in 1950, dankzij de wens van Elio Martinelli om zijn eigen verlichting te bouwen en te ontwerpen.

Dus begint hij met de productie van lampen voor het interieur, met meer en meer aandacht voor huishoudelijk gebruik. Martinelli Luce producten worden gekenmerkt door een essentieel ontwerp en originaliteit, elementen die al drie generaties de basis zijn van de filosofie.

Elio Martinelli, geïnspireerd door de natuur en geometrie, maakt functionele verlichting, zeer innovatieve lichtontwerpen en producten met materialen op basis van hun intrinsieke eigenschappen. Op deze manier zijn verschillende lampen als de Foglia, de Bolla, de Serpente, de Cobra, de Millepiedi de Dobermann, de Le Rondini, de Nuvole Vagabonde ontstaan.

Ontwerpers die hebben samengewerkt met Martinelli Luce: Gae Aulenti, Sergio Asti, Studio Orlandini, Marc Sadler, Luc Ramael, Studio Lucchi & Biserni, Angelo Micheli, Michel Bouquillon, Brian Sironi, Studio 4P1B en vele anderen.

Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik. De gebruikelijke gebruikssporen zoals krasjes en vlekjes. En in de zwarte rubberen ring zitten enkele craquelé (kleine minuscule scheurtjes) doordat het uitgedroogd is, maar te overzien in het geheel.

Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage kavels.

Kavelgegevens
Object
Muurlamp, Plafondlamp
Materiaal
Rubber, Perspex, Staal
Ontwerper / Kunstenaar
Elio Martinelli
Fabrikant / Merk
Martinelli Luce
Model / Naam
Model 2772
Stijl
Modern
Geschatte periode
1970-1979
Land van herkomst
Italië
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Afmetingen
10×56×0 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen