Beeld, Koningsbeeld Valkgod Horus

Omschrijving
Beeld, Koningsbeeld Valkgod Horus
Egypte - 1950-1999 - Graniet, Steen (mineraal)

In een goede vintage staat, een mooie granieten stenen reproductie beeld van de dynastiegod / valkgod Horus uit het oude Egypte.

Op twee plekken op de poten is een beschadiging, zie goed de foto's.

Afmetingen: Hoogte 30 cm x Breedte 19,5 cm x Diepte 7,5 cm.

Gewicht: ca. 2,8 kg.

Achtergrondinformatie:
Horus was één van de eerste goden in het oude Egypte. De predynastische heersers werden omschreven als ‘de volgelingen van Horus. Al vroeg in het Oude Rijk werd hij als valk afgebeeld. Het is dan ook waarschijnlijk dat eerdere afbeeldingen van valken de god Horus voorstellen.

De god had vier belangrijke verschijningsvormen:
- Als hemelgod: Dit was de eerste representatie van Horus en ging alle andere vormen vooraf. Het Egyptische woord her waarvan de naam Horus is afgeleid, betekent ‘hij die hoog is’ of ‘hij die ver weg is’.

- Als zonnegod: Als uitvloeisel op zijn rol als hemelgod werd Horus ook uitgebeeld en vereerd als zonnegod. Ook in deze rol heeft de god meerdere verschijningsvormen.

- Als zoon van de godin Isis: In deze vorm vond de verering plaats als zoon van Osiris en Isis. Horus verschijnt dan als zuigeling op schoot bij zijn moeder Isis.

- Als god van het koningschap: De farao was de levende verpersoonlijking van Horus op aarde. Twee van de vijf namen die de farao had waren namen ‘vernoemd’ naar de god Horus. Dit waren de Horusnaam en de Gouden Horusnaam van de farao.

Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik, zoals vlekjes, krasjes en slijtageplekken.

Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage design kavels.

Kavelgegevens
Object
Beeld, Koningsbeeld Valkgod Horus
Materiaal
Graniet, Steen (mineraal)
Geschatte periode
1950-1999
Land van herkomst
Egypte
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Afmetingen
30×19,5×0 cm
Gewicht
2,8 kg
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen