Gert Jochems - Rus - 2005

Omschrijving
Gert Jochems - Rus - 2005
Fotografie - Aantal: 1 - Boek

Fraai en schaars fotoboek dat opent van twee kanten. Het heeft een kleurensectie en een z/w sectie. Het bevat 14 uitslaande foto's.

Conditie: Werkelijk minimale slijtage aan de hoekjes; feitelijk zo goed als nieuw.

¶ De fotografische aantekeningen die Gert Jochems meebrengt van zijn maandenlange reizen in Siberië en andere perifere gebieden van Rusland, vormen een persoonlijke, melancholische ‘on-the-road story’, die zich situeert tussen reisverslag, reportage en de theatrale enscenering van het absurde.
Meer dan een objectieve verslaggeving van de politieke en sociale stand van zaken, zijn deze doorleefde beelden doortrokken van de ‘condition humaine’ van een ontwrichte samenleving in diepe crisis. De ruige zwart/wit beelden vertolken de verwondering van de solitaire passant in een existentieel grensgebied uit de tijden van voor de revolutie. In de kleurenpanorama’s breekt Jochems het blikveld open maar toont hij tegelijk het specifieke van het lokale, terwijl hij de grootst mogelijke vrijheid laat aan de verbeelding.
Tekst is van Bernard Dewulf.
Photo Book Belge (Berghmans e.a.) pp. 222.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Fotografie
Auteur/ Illustrator
Gert Jochems
Boektitel
Rus
Staat
Zo goed als nieuw
Publicatiejaar oudste item
2005
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Originele taal
Ja
Uitgever
FotoMuseum Provincie Antwerpen
Band
Harde kaft
Aantal pagina‘s.
116
Afmetingen
26×20 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen