Charlie Chaplin - Chaplin's wandelstok van bamboe - origineel - met gegraveerd geel metalen bandje - Christie's veiling 1994

Omschrijving
Charlie Chaplin - Chaplin's wandelstok van bamboe - origineel - met gegraveerd geel metalen bandje - Christie's veiling 1994
Gebruikt - in zeer goede staat - geen gebreken - zonder hoed

Charlie Chaplin/Sydney Chaplin: wandelstok van bamboe met gegraveerd geel metalen bandje: "With the Best Wishes to Charlie Gilbert from Sydney Chaplin Film Co. Los Angeles California" (90,8 cm lang)

Herkomst: Film and Entertainment, Christie's, Londen, 21 december 1994.

De stok was een cadeau voor Charlie Gilbert, de neef van Sydney Chaplin's vrouw Minnie. Volgens de verkoper heeft Minnie Gilbert Sidney, Charlie Chaplin's half broer, ontmoet toen hij met Charlie en Fred Karno's gezelschap optrad in de buurt van Manchester. Sidney en Minnie zijn in 1912 samen weggelopen. Minnie verbleef in 1921 in Londen om "A little bit of Fluff and Chalies Aunt" op te nemen bij de Elstree Studio's.
De kinderen van Charlie Gilbert waren uitgenodigd om bij Minnie en Sidney te blijven voor 5 dagen in het Picadilly Hotel. Tijdens dit bezoek gaf Sidney de wandelstok van Charlie Chaplin aan Charlie Gilbert.

Op foto 6 is te zien hoe de voorwerpen van Charlie Chaplin in een museum zijn tentoongesteld. Voor dit kavel is alleen de bamboe stok te koop.

Als de koper met de verzendkosten akkoord gaat kunnen afspraken worden gemaakt over de verzending. Voor de zekerheid wordt alles verstuurd via verzekerde en aangetekende post. Verzending via UPS of FedEx.
Mocht er teveel aan verzendkosten zijn betaald dan wordt dit teruggestort op de bankrekening van de koper.

De winnende bieder kan ook het voorwerp op komen halen. Het adres zal dan na de verkoop worden doorgegeven. Voor meer informatie kunt u een email sturen aan chantal.briers@telenet.be.
Mocht er te veel aan verzendkosten zijn betaald dan wordt dit teruggestort.

Kavelgegevens
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen