Ac Milan - Italiaanse voetbal competitie - Marco van Basten - Jersey(s)

Omschrijving
Ac Milan - Italiaanse voetbal competitie - Marco van Basten - Jersey(s)
Nieuw/als nieuw - Beperkte oplage, Ingelijst, Met certificaat van echtheid, Persoonlijk handgesigneerd

Marco van Basten gesigneerd AC Milan shirt

Het Milan shirt is aan de achterkant op het rugnummer gesigneerd met een zwarte stift.

Van Basten, drievoudig Europees voetballer van het Jaar en tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar, wordt wereldwijd erkend als een van de beste voetballers aller tijden. De voormalige aanvaller werd geroemd om zijn balvastheid, techniek, tactische klasse en manier van afronding.

Hij maakte tijdens zijn actieve carrière als speler vooral furore bij Ajax en AC Milan. In Amsterdamse dienst won de spits onder meer drie landstitels en de Europacup II. In 1987 nam hij afscheid van het Nederlandse publiek en zette hij zijn loopbaan voort in Italië bij AC Milan. Daar speelde hij een rol bij het behalen van enkele grote prijzen, waaronder twee keer de Europacup I, twee wereldbekers en twee keer de UEFA Super Cup.

In 1988 wist Van Basten met het Nederlands elftal Europees kampioen te worden in West-Duitsland. De treffer die Van Basten maakte in de finale tegen de Sovjet-Unie wordt door voetbalfans nog steeds gezien als een van de meest memorabele doelpunten ooit.

Op 17 augustus 1995 nam Van Basten op 30-jarige leeftijd vroegtijdig afscheid van het profvoetbal wegens een ernstige enkelblessure. Op dat moment was hij al bijna twee en een half jaar niet meer aan spelen toegekomen, sinds zijn laatste duel tegen Olympique Marseille in de finale om de Champions League.

Word ingelijst geleverd in een deluxe frame en met het bijbehorende echtheidscertificaat.Kavelgegevens
Object
Jersey(s)
Sport / evenement
Italiaanse voetbal competitie
Team
Ac Milan
Atleet
Marco van Basten
Staat
Nieuw/als nieuw
Extra‘s
Beperkte oplage, Ingelijst, Met certificaat van echtheid, Persoonlijk handgesigneerd
Afmetingen
88×68×3 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen