Henriette Davidis - Anna, de kleine keukenmeid - 1870

Omschrijving
Henriette Davidis - Anna, de kleine keukenmeid - 1870
Koken, eten en drinken - Aantal: 1 - Boek

Conditie; Band in matige staat, rug los bijgevoegd. Naaisel zwak/losrakend, schutbladen en laatste paar pagina's wat roestvlekkig maar verder is het binnenwerk netjes. Zeer zeldzaam.

¶ Kookboekje voor meisjes, eveneens met poppengerechten! Frontispiece en omslag zijn gelithografeerd.
Uit de inleiding: "Voor kleine, aardige meisjes, die graag lezen, schrijven en breijen leeren en regt lief en zoet zijn, is dit keukenboekje bestemd: en dus willen wij hopen dat velen het op St. Nicolaas of op haren verjaardag ten geschenke zullen krijgen."
Henriette Davidis (1801–1876) is de beroemdste kookboekschrijfster van Duitsland. Hoewel op hetzelfde moment veel soortgelijke kookboeken verschenen werd het Keukenboek (origineel: Praktisches Kochbuch. Zuverlässige und selbstgeprüfte Recepte der gewöhnlichen und feineren Küche) hét kookboek van de late 19e en begin 20e eeuw en het zou gaan behoren tot de basisuitrusting van vele Duitse gezinnen. De vele op dit moment beschikbare antiquarische boeken, tonen aan dat vooral haar boeken veel werden gebruikt. Veel gezinnen erfden het Keukenboek zelfs over van generatie op generatie.
In het Henriette-Davidis-Museum in Wetter-Wengern zijn haar kookboeken te bezichtigen. Ook het Duitse Kookboekmuseum Dortmund in het Westfalenpark stelt ook een groot deel van haar werken tentoon.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Koken, eten en drinken
Auteur/ Illustrator
Henriette Davidis
Boektitel
Anna, de kleine keukenmeid
Staat
Redelijk
Publicatiejaar oudste item.
1870
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
Erven F. Bohn
Band
Harde kaft
Aantal pagina‘s.
112
Afmetingen
14×12 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen