G.L.M. Dumont de Courset - Le botaniste cultivateur - 1811/1814

Omschrijving
G.L.M. Dumont de Courset - Le botaniste cultivateur - 1811/1814
Botanica, Geïllustreerd - Aantal: 7 - Boek

Le botaniste cultivateur ou description, culture et Usages de la plus grande partie des plantes étrangères, naturalisée et indigènes, cultivées en France, en Autriche, en Italie et en Angleterre, rangée suivant la methode de Jussieu,
Tweede en verbeterde druk, 7 delen, door G.L.M. du Mont de Courset. Eerste druk bestond uit 5 delen.
Bevat het zeldzame deel 1, waarin een uitklapbare kaart van de plattegrond van de tuinen van Courset, gelegen nabij Samer.
562; 638; 552;631;567;631;370+45.
Naast de gebruiksaanwijzing voor het potten, planten, snoeien, rooien, vermenigvuldigen en enten is er de franse benaming, de latijnse, de volksnaam, de engelse namen en hun synoniemen.
Halfleren, rug versierd met gouden opdruk. Papier licht gebruind en gevlekt overeenkomstig de leeftijd. Stevig in de band, een rijk bezit
voor de waarachtige botanicus.
Zeldzaam en gezocht.

George Louis Marie Dumont de Courset (1746-1824) studeerde muziek en ontwerpen in Parijs, kwam in het Franse leger terecht, werd ondergebracht in de Pyreneeën en ontwikkelde daar zijn botanische passie. Hij kocht een landgoed en richtte daar een modeltuin en kassen in. Dum.Cours is de afkorting van de standaard botanische benaming.. In deze tweede druk beschrijft hij meer dan 8700 soorten planten en gewassen.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
7
Onderwerp
Botanica, Geïllustreerd
Auteur/ Illustrator
G.L.M. Dumont de Courset
Boektitel
Le botaniste cultivateur
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item.
1811
Jaar van uitgifte meest recente item
1814
Druk
Herdruk
Taal
Frans
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
Paris, Detterville et Goujon
Band
Halfleer
Aantal pagina‘s.
3996
Afmetingen
20×13 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen