F.I. Conrad - Verspreide Bijdragen - 1849

Omschrijving
F.I. Conrad - Verspreide Bijdragen - 1849
Geschiedenis, Techniek, Wetenschap (algemeen) - Aantal: 1 - Boek

Bijdragen op het gebied van waterbouwkunde zoals de eerste sluizen in Holland, uitwateringen van het Hoogheemraadschap Rijnland, over duinen en stranden, en diverse artikelen over de oeverwerken en het droogmaken van de Haarlemmermeer.

Collatie; (4), 251, (1) pp.

Conditie; Originele blauw linnen band met goudbestempelde rug. Iets verkleurd, paar roestvlekjes maar verder in uitstekende staat. Zeldzaam!

¶ Frederik Willem Conrad (Spaarndam, 15 februari 1800 – München, 1 februari 1870) was een Nederlands waterbouwkundige en spoorwegpionier. De bijdragen van Conrad hebben er mede toe geleid dat Nederland vanaf 1839 een spoornet heeft.
In 1817 werd Conrad aangesteld als aspirant-ingenieur onder inspecteur-generaal Jan Blanken. Hij werkte mee bij de aanleg van het Noordhollandsch Kanaal en het Kanaal van Steenenhoek; bij werk aan de Linge, aan het Zederikkanaal, en aan een dok in Hellevoetsluis.
Conrad was in 1847 medeoprichter van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI).
In 1855 was hij lid en in 1856 president van de internationale commissie van ingenieurs voor de bouw van het Suez-kanaalmaatschappij. Van 1858 tot 1865 was hij de vertegenwoordiger van de onderkoning van Egypte bij de Suez-kanaalmaatschappij.
Nadat hij in december 1869 de plechtige opening van dit kanaal had bijgewoond, overleed hij op de terugreis in een hotel in München op 1 februari 1870.
Bron Wikipedia.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Geschiedenis, Techniek, Wetenschap (algemeen)
Auteur/ Illustrator
F.I. Conrad
Boektitel
Verspreide Bijdragen
Staat
Zeer Goed
Publicatiejaar oudste item.
1849
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
De Gebr. van Cleef
Band
Harde kaft
Aantal pagina‘s.
256
Afmetingen
23×14 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen