Antoine de Saint-Exupéry - Le Petit Prince - 1949

Omschrijving
Antoine de Saint-Exupéry - Le Petit Prince - 1949
Geïllustreerd, Kinderboeken, Literatuur - Aantal: 1 - Boek

Avec des aquarelles de l'auteur.
Achevé d'imprimer sur les presses des imprimeries Paul Dupont, Paris le 25 Aout 1949. No d'imp.: 2466, No. d'éd: 1435. Dépôt légal : Avril 1946.

Conditie; Originele omslag verkleurd en met wat resten van tape. Rode vochtvlek op de voorzijde. Rug deels vergaan en met stukje tape. Inhoud wat verkleurd en met zeer vage vochtschade aan de onderzijde. Paginering is compleet (en vergelijkbaar met andere edities) maar begint op pagina 9, mogelijk mist een schutblad of franse titelpagina. Naaisel van de band zwak.

¶ De kleine prins (Frans: Le Petit Prince) is een poëtisch verhaal van de hand van schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry, gepubliceerd in 1943. De illustraties, van de hand van de auteur zelf, zijn minstens zo bekend geworden als het verhaal zelf. Hiervan verscheen de 1e editie in 1946.
De Saint-Exupéry schreef dit moderne sprookje toen hij in een hotel in New York verbleef. Het is zijn bekendste boek en geldt als het vaakst vertaalde boek uit de Franse literatuur. In 1999 eindigde het boek op de vierde plaats in de verkiezing van de 100 beste boeken van de eeuw van Le Monde.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Geïllustreerd, Kinderboeken, Literatuur
Auteur/ Illustrator
Antoine de Saint-Exupéry
Boektitel
Le Petit Prince
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1949
Druk
Herdruk
Taal
Frans
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
NRF / Gallimard
Band
Zachte kaft
Aantal pagina‘s.
97
Afmetingen
21×16 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen