John Napier - Arcanum supputationis arithmeticae - 1658

Omschrijving
John Napier - Arcanum supputationis arithmeticae - 1658
Wetenschap (algemeen), Wiskunde - Aantal: 1 - Boek

Zeer vroeg en uiterst zeldzaam wiskundig werk door de uitvinder van de logaritme.

Volledige titel; Arcanum supputationis arithmeticae: quo doctrina et praxis sinuum ac triangularom mirè abbreuiatur. Opus curiosis omnibus, geometris praesertim, et astronomis vtilissimum. Inuentore [...] Barone Merchistonio Scoto-Britanno

Collatie; (8), 5-62, (2), 56, (91) pp.

Betreft 3 delen in 1 band waarvan het laatste deel logaritmische tafels zijn.

Conditie; Perkamenten band in matige staat. Mist schutbladen. Inhoud beduimeld en vlekkig en op enkele plaatsen gerepareerd. Ondanks de wat vreemde collatie is het exemplaar (zo goed als) compleet. Dit exemplaar is vergeleken met het enige andere vindbare op GoogleBooks en het blijkt dat daar de delen in andere volgorde zijn ingebonden. Hier begint het eerste deel met pp. 5, bij dat exemplaar is dat het 3e stuk, maar begint eveneens op pagina 5. Het enige verschil is dat het boek afsluit met een "Extrait du privilége du Roy" hetgeen in ons exemplaar mist.
Het boek is uiterst zeldzaam.

¶ John Napier, (Edinburgh, 1550-1617), was een Schotse wiskundige die vooral naam heeft gemaakt met zijn uitvinding van de logaritmen. John studeerde enige tijd aan de St Andrews universiteit maar verbleef ook geruime tijd in andere landen van Europa. Hij was een overtuigd protestant en vooral gepassioneerd door de theologie. De wiskunde, waar hij een blijvende invloed op zou hebben, beoefende hij voornamelijk als een liefhebberij.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Wetenschap (algemeen), Wiskunde
Auteur/ Illustrator
John Napier
Boektitel
Arcanum supputationis arithmeticae
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1658
Druk
Eerste druk in dit formaat
Taal
Latijn
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
Joan. Anton. Huguetan & Marc. Ant. Rauaud, Lugduni
Band
Vellum
Aantal pagina‘s.
215
Afmetingen
19×13 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen