Suske en Wiske - Beschilderd en geglazuurd Keram beeldje - Lambik - (1952)

Omschrijving
Suske en Wiske - Beschilderd en geglazuurd Keram beeldje - Lambik - (1952)
Willy Vandersteen - Goed - 1 Beeldje(s) - Keram

In de Nieuwpoortse steenbakkerij Florizoone werden de eerste drie-dimensionele beeldjes van de Suske, Wiske, Lambik en tante Sidonia vervaardigd in 1952.
De 4 beeldjes werden in België rondverdeeld en verkocht. Je kon deze ook bestellen via de krant en je kon kiezen: beschilderd. onbeschilderd, polychrome, geglazuurd, enz... De ontwerper van deze beelden was de heer Gausse.
Onderaan zijn de beeldjes gemarkeerd, de L staat voor de serie van het baksel, de V voor de persoon die het beeldje geschilderd of geëmailleerd heeft.
Dit beeldje is een gekleurde versie van Lambik aangekocht bij Bernaerts op veiling in 2013. In overleg met de erven Willy Vandersteen werd een veilingcatalogus samengesteld met 100 topwerken uit het rijke oeuvre van de tekenaar, getiteld ’Suske en Wiske troef bij Bernaerts’.
Zeldzaam exemplaar in goede staat mits en paar schilfers aan de glazuur dat ik zo aankocht, bewijzen de veilingcatalogus foto's.
U biedt enkel op het beeldje, de veilingcatalogus is ter illustratie en wordt niet meegeleverd.
Afmetingen: 23 x 13 x 7 cm
Verzekerde verzending met Bpost, afhalen in Merksem mogelijk.

Kavelgegevens
Object
Beeldje(s)
Aantal items
1
Serie
Suske en Wiske
Titel
Beschilderd en geglazuurd Keram beeldje - Lambik
Jaar oudste item
1952
Staat
Goed
Uitgever
Keram
Tekenaar
Willy Vandersteen
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen