Paul Werner (1930)

Omschrijving
Paul Werner (1930)
Boomgaard - gesigneerde gouache op papier - 1964

Deze gouache is rechtsonder gesigneerd de kunstenaar. De afmeting van het werk is 48/40 cm. Het werk is ingelijst met passe-partout en de afmetingen zijn: 64/54 cm.

Paul Werner werd in 1930 in Arnhem geboren. Op advies van Fred Sieger begon Paul Werner in 1957 de lerarenopleiding ‘Tekenen’ aan de Lutmastraat te Amsterdam te volgen, waar hij o. a. les kreeg van H. Kniphorst
In 1960 verhuisde Paul Werner naar Amstelveen en kwam daar aan het water De Poel te wonen, aan de rand van het Amsterdamse Bos. Hier schilderde hij veel uitzichten over de Amstelveense Poel en van het omringende polderland. Er ontstonden zo grote olieverfschilderijen op het atelier, maar meestal schilderde hij het landschap en plein air in de snelle gouache-techniek. Vanaf 1961 werd hij samen met Steven Kwint actief lid van de Amsterdamse kunstenaarsvereniging Sint Lucas en deed zo mee aan het organiseren van een aantal jaarlijkse groepsexposities in de Nieuwe Vleugel van het Stedelijk Museum. Datzelfde jaar ging Werner de B.K.R. (Beeldende Kunst Regeling) in. Paul Werner is te typeren als een expressionistische schilder van het landschap; zowel het Nederlandse, Vlaamse, Spaanse en Franse landschap, als het kunstlandschap van Bretagne. Daarnaast heeft hij ter plekke allerlei onderwerpen geschilderd van de stad Amsterdam, zoals de havens, kleine werven, de ‘Graansilo’ aan het IJ en uitzichten over KNSM-eiland.
De gouache is zijn favoriete techniek, een verf die voor hem een losse en impulsieve penseelstreek mogelijk maakt. Zijn kleurpalet is niet natuurlijk maar expressionistisch; de kleuren zijn meestal zo gekozen dat ze een verhevigde en sterk gevoelsmatige interpretatie van het landschap weergeven.

Kavelgegevens
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen