Pierre Dionis - L'anatomie de l'homme suivant la circulation du Sang, & les dernières Découvertes, - 1698

Omschrijving
Pierre Dionis - L'anatomie de l'homme suivant la circulation du Sang, & les dernières Découvertes, - 1698
Geneeskunde, anatomie - Aantal: 1 - Boek

DIONIS, PIERRE
L'ANATOMIE de l'HOMME suivant la circulation du Sang, & les dernières Découvertes, Démontrée au Jardin Royal », par Mr DIONIS, Premier chirurgien de feue Madame la Dauphine, à Présent de Madame la Duchesse de Bourgogne, Grand Juré à Paris. Troisième édition corrigée, & augmentée d'une ample Dissertation sur la Génération, & de plusieurs explications nouvelles. A Paris, Chez Laurent d'Houry, ruë Saint-Jacques, devant la Fontaine S. Séverin, au Saint-Esprit, en 1698 . Vol lederenband uit de tijd met duidelijke gebruikssporen, gegraveerd frontispice, (2).frontispice-(2), (32p), 672, 32, blz., 20 platen buiten de tekst waarvan 1 uitslaand. Scheur in 2 bladen en uitslaande plaat gerepareerd marge van 1 blad marge gerepareerd (zie foto’s), verders in goede staat.
Pierre Dionis, arts en eerste chirurg van de Dauphin, en van verschillende prinsen.. Hij doceert anatomie en chirurgie in de Jardin Royal. In 1715 wordt hij aan het bed van de stervende Lodewijk XIV geroepen en spreekt zich uit voor de amputatie van een van de benen van de vorst, maar het advies was te laat.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
anatomie, Geneeskunde
Auteur/ Illustrator
Pierre Dionis
Boektitel
L'anatomie de l'homme suivant la circulation du Sang, & les dernières Découvertes,
Staat
Redelijk
Publicatiejaar oudste item
1698
Druk
Herdruk
Taal
Frans
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
Laurent d'Houry
Band
Leder
Aantal pagina‘s.
740
Afmetingen
195×125 mm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen