Simon Vinkenoog - Handgeschreven brief aan een lezer, gedateerd en gesigneerd - 1980

Omschrijving
Simon Vinkenoog - Handgeschreven brief aan een lezer, gedateerd en gesigneerd - 1980
Literatuur - Aantal: 1 - Brief

Simon Vinkenoog - Handgeschreven brief, gedateerd (16 XII 80) en gesigneerd (Simon Vinkenoog) aan een lezer - 2 vellen ongelinieerd schrijfpapier 29,5 x 21 cm - 53 regels, alleen recto - papier is in de lengte en de breedte 1x gevouwen, verder goed

De lezer heeft de schrijver enige vragen gesteld, waar de schrijver in deze brief op ingaat. "Met dank voor de interesse die u voor mijn vroeger werk toont, moet ik u de teleurstellende mededeling doen, niet de tijd te hebben in te gaan op uw vragen, niet afdoende altans [sic]. U hebt echter bij deze.... toestemming mijn literaire papieren die bij het Letterkundig Museum in Den Haag liggen, door te kijken." Ondanks het gebrek aan tijd schrijft Vinkenoog toch nog twee pagina's vol.

Simon Vinkenoog (Amsterdam, 18 juli 1928 – aldaar, 12 juli 2009) was een Nederlands schrijver, dichter en voordrachtskunstenaar.
Op 21-jarige leeftijd begon hij het Nederlandse literaire blad Blurb. Op 28 februari 1966 organiseerde Vinkenoog "Poëzie in Carré", waar aan hem verwante geesten als Jules Deelder en Johnny the Selfkicker doorbraken als dichter en performer.
In de loop der jaren ontwikkelde hij zich steeds meer als een performer die in talloze optredens een grote bijdrage leverde aan de belangstelling voor de poëzie. Door de intensiteit en het enthousiasme waarmee hij sprak over onderwerpen als seks, drugs en rock-'n-roll, werd hij een verpersoonlijking van de hippiegeneratie, wat hij tot het eind toe gebleven is. (Wikipedia)

Kavelgegevens
Object
Brief
Aantal boeken
1
Onderwerp
Literatuur
Auteur/ Illustrator
Simon Vinkenoog
Boektitel
Handgeschreven brief aan een lezer, gedateerd en gesigneerd
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1980
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Aantal pagina‘s.
2
Afmetingen
29×21 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen