Bijbel - Biblia, dat is De gantsche H. Schrifture, - 1718

Omschrijving
Bijbel - Biblia, dat is De gantsche H. Schrifture, - 1718
Bijbels - Aantal: 1 - Beperkte oplage - Boek

Biblia, dat is De gantsche H. Schrifture, vervattende alle de Canonijcke Boeken des Ouden en des Nieuwen Testaments. Door Last der Hoog Mog. Heeren Staten Generael van de Vereenigde Nederlanden, en volgens het Besluyt van de Synode Nationael, gehouden tot Dordrecht in de Jaren 1618. ende 1619.

Gegraveerde titelpagina, 21) 302, (2) 134, (14) 164, (2) 66 folia. Origineel Perkament met ribben en stempels,

Zeer fraaie Statenbijbel in heldere druk op zeer wit papier, in een originele perkamenten band, het is zeer zeldzaam om een Bijbel uit deze tijd gebonden te zien in perkament. De onderkant van de rug is vakkundig gerestaureerd en de linten zijn vernieuwd. Met de 6 uitvouwbare kaarten van Cornelis Danckerts II. Deze 6 bijbelkaarten werden rond 1710 gegraveerd door Albert Schut, een graveur die werkzaam was van 1708 tot 1713. De wereldkaart en de kaart over de zendingsreizen van Paulus zijn gewone, enigzins bijgewerkte atlaskaarten. Op de laatste kaart staan zelf Nederlandse plaatsnamen te lezen, zoals Coeverden en Staveren of het Waddeneiland Schierman Ooge, namen waar Paulus wel nooit van gehoord zal hebben. Voor het drukken van deze Bijbel werd gebruik gemaakt van gegoten platen, waarop de complete tekst van de te drukken Bijbel stond. Luchtmans was de enige drukker die hiervan gebruik heeft gemaakt.

Poortman, W.C. (1983). Bijbel en Prent. Deel I: Boekzaal van de Nederlandse Bijbels, p. 160, 161 / Poortman, W.C. (1995). Kaarten in Bijbels, p. 230

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Bijbels
Auteur/ Illustrator
Bijbel
Boektitel
Biblia, dat is De gantsche H. Schrifture,
Staat
Fraai
Publicatiejaar oudste item
1718
Druk
Herdruk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
Leyden, Johannes Muller, the widow of Cornelis Boutesteyn, and Samuel Luchtmans
Band
Vellum
Extra's
Beperkte oplage
Aantal pagina‘s.
750
Afmetingen
43×27 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen