ADB - Theaterlamp op houten statief - SP 500

Omschrijving
ADB - Theaterlamp op houten statief - SP 500
België - 1950-1959 - Bakeliet, Glas, Hout, IJzer (gegoten/gesmeed)

Zeldzame combinatie van een ADB (kenplaat aanwezig) theaterlamp op een houten Miller statief.ADB is de Belgische tegenhanger en sterk gelijkend op de Franse Cremer lampen en kwalitatief minstens gelijkwaardig.
De theaterlamp is voorzien van barndoors om het licht te regelen.
Binnenin is de energieverslindende gloeilamp vervangen door een LED lamp van 18 W warm wit licht met gangbare E 27 sokkel.De aan- en uit schakelaar zit aan de onderkant van de lamp.
De bedrading is volledig vernieuwd.
Binnen in de lamp zit een verplaatsbare geleiding waarop spiegel en lamp zijn gemonteerd.Door deze van buitenaf te regelen kan de lichtbundel geregeld worden.
De originele Fresnel lens met doormeter van 17 cm is onbeschadigd en zorgt voor een goede licht verspreiding.Verder kan de lamp in alle richtingen geplaatst worden door de bakelieten handknop.
Afmetingen van de lamp zelf LxBxH = 33x25x30 cm.
Het Miller (kenplaat aanwezig) statief is van een zeer hoge kwaliteit en in topconditie.Werd gemaakt in Sydney Australië.
Het statief werd door onderaan verzwaard met een 8 mm dikke stalen driehoek om het geheel zeer stabiel te maken,zodat de lamp niet omvalt bij de minste aanraking.De driehoek heeft zijden van 40 cm en is mat zwart gespoten,en kan eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden voor transport.
De totale hoogte van statief en lamp is 1,9 m.
Het totale gewicht is 12,3 kg.
Wordt zeer goed verpakt en verzonden met track and trace.

Kavelgegevens
Object
Theaterlamp op houten statief
Materiaal
Bakeliet, Glas, Hout, IJzer (gegoten/gesmeed)
Fabrikant / Merk
ADB
Model / Naam
SP 500
Geschatte periode
1950-1959
Land van herkomst
België
Staat
Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen