Origineel houtblok print - Abstract - Hout, Papier, Gemengde Techniek - Rikio Takahashi (1917-99) - "Things Kyoto" - Signed and numbered by the artist 7/37 - Japan - 1975

Omschrijving
Origineel houtblok print - Abstract - Hout, Papier, Gemengde Techniek - Rikio Takahashi (1917-99) - "Things Kyoto" - Signed and numbered by the artist 7/37 - Japan - 1975
Goede staat, zie beschrijving - 41.5×36.5×0 cm

Original woodblock print - Abstract - Paper, Wood, Gemengde Techniek - Rikio Takahashi (1917-99) - "Things Kyoto" - Signed and numbered by the artist 7/37 - Japan - 1975

In een goede vintage staat een prachtig werk van de Japanse kunstenaar Rikio Takahashi (1917-1999). Het werk een originele houtdruk print komt uit 1975, nummer 7/37, met als titel 'Things Kyoto', en aan de rechterkant gesigneerd met potlood. De achterkant is van hout in een aluminium omlijsting met glas.

Enkele verkleuringen, krasjes, deukjes op de passe-partout en werk, maar te overzien in het geheel voor een oud werk.

Achtergrondinformatie:
Rikio Takahashi (1917-1999) was een van de laatste echte sôsaku hanga (creatieve prints: 創作 版画) kunstenaars in Japans abstracte kunst geïnspireerd op de natuur.

Hij was lid van de First Thursday Society of Japanese printmakers. Het werk van Rikio Takahashi maakte deel uit van de heropleving van de grafische kunst van kunstenaars in Japan na de Tweede Wereldoorlog.

Takahashi, geboren in 1917 in Tokio, volgde oorspronkelijk een opleiding als olieverfschilder, en verlegde zijn focus naar prentkunst als leerling van Onchi Kôshirô tussen 1949 en 1955. Abstracte kunst werd in oorlogstijd door de Japanse regering verboden, en in de jaren vijftig was de wedergeboorte de belangrijkste stijl van hedendaagse Japanse prints. Nadat Takahashi zijn opleiding onder Kôshirô had afgerond, waarbij hij zich voornamelijk concentreerde op houtblok technieken, studeerde hij verder aan het 'California Institute of Arts' en bleef tot zijn dood in 1999 actief in de prentkunst.

Hij nam deel aan talrijke groepstentoonstellingen, zowel in Japan als in het buitenland, met name op de Tokyo International Print Biennial in 1962.

Voor zijn gravures gebruikt hij verschillende multiplex platen, waarop hij de vormen graveert en vervolgens de kleuren aanbrengt. Vervolgens drukt hij elke plaat achtereenvolgens op het papier met de baren - een traditioneel graveerinstrument in Japan. Zijn composities, een spel van abstracte vormen en haalt zijn inspiratie uit de natuur, met name de sereniteit van Japanse tuinen.

Afmetingen: Hoogte 41,5 cm x Breedte 36,5 cm x Diepte 2 cm.

Notitie:
- Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik, zoals de gebruikelijke gebruikssporen.
- Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel, de exacte staat van het object.
- U koopt het artikel in de staat zoals aangegeven op de foto's.
- Als u na uw aankoop problemen ondervindt, neem dan altijd eerst contact op met de verkoper voordat u een negatieve feedback plaatst, zodat de verkoper samen met u een oplossing kan vinden. Samen komen wij er altijd uit.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage design kavels.

Kavelgegevens
Object
Origineel houtblok print
Techniek
Polychrome woodblock printing
Materiaal
Gemengde Techniek, Hout, Papier
Periode
1975
Regio / land van herkomst
Japan
Artiest/maker
Rikio Takahashi (1917-99)
Toeschrijving
Origineel
Decoratie / aardewerk
Abstract
Titel kunstwerk
"Things Kyoto" - Signed and numbered by the artist 7/37
Staat
Goede staat, zie beschrijving
Afmetingen
41,5×36,5×0 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen